Με συνθήματα για τον Παύλο Φύσα “διακόσμησαν” τους τοίχους του δημοτικού σταδίου Ρόδου άγνωστοι.

Το ένα γράφει ” Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί” και το άλλο ” Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα”.

Προφανώς τα συνθήματα γράφτηκαν γιατί συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του Γ Ρουπακιά.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με αντιφασιστικά συνθήματα όπως αυτό που έχει γραφεί στον τοίχο του σταδίου «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» .

Ο πατέρας του δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο Φύσσας μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου, ενώ στη συνέχεια είχε ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική.

Από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα. Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν αποχώρησε από την Freestyle productions χωρίς να χάσει ποτέ επαφή με τους κύκλους του  Low Bap.  μέχρι και την δολοφονία του.

Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες. Το Φεβρουάριο του 2012 είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με παρουσίαση μουσικής εκδήλωσης.

Μέσω της μουσικής του μιλούσε για την στάση που ακολουθούσε στην ζωή του, για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.

 

 260 total views,  4 views today