Την ανάγκη επανέναρξης των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τόνισε το πρωί της Τετάρτης το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στα πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για μεγάλη πίεση και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν μαζί όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης ο κ. Συρίγος επισήμανε πως στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών είναι όλες οι δραστηριότητες και εξετάζεται το πότε θα ανοίξουν, όχι μόνο τα σχολεία αλλά και τα υπόλοιπα, όπως λιανεμπόριο και εστίαση. Αναφερόμενος στα σχολεία υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλα μαζί, τονίζοντας ωστόσο, ότι μέχρι τις 29 Μαρτίου τα σχολεία παραμένουν κλειστά και στις 26 Μαρτίου η Επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της. Ερωτηθείς επίσης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα πανεπιστήμια παραμένουν με τηλεκπαίδευση έως αρχές Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις.

«Υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία, μέσα στον Απρίλιο πιστεύω, για όλες τις βαθμίδες θα θέλαμε, αλλά πρέπει να ανοίξουμε από το λύκειο που πιέζεται πάρα πολύ, όπως πιέζονται και τα πανεπιστήμια» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος. «Υπάρχει μια διάθεση ανοίγματος κοινωνίας και οικονομίας τουλάχιστον με τα πιο απλά μέτρα στην αρχή και μετά τα σημαντικά. Δεν είναι θέμα μόνο αγοράς, είναι και η εκπαίδευση. Το να ανοίξουν τα κομμωτήρια δεν είναι τίποτα σπουδαίο, και δεν έχει προσθέσει και τίποτα σε επίπεδο επιδημιολογικής φόρτισης. Τα υπόλοιπα πρέπει να έρθουν, θα έρθουν, σιγά-σιγά τέλη Μαρτίου, αρχές Απρλίου» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρουσιάσουν κάποια σταθεροποίηση και επισήμανε: «Δεν θέλουμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε σε λίγο, και μάλιστα παραμονή γιορτών και σε λίγο θα έρθει το καλοκαίρι, δε θέλουμε να συμβεί, δεν πρέπει και δε θα συμβεί. Κι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να πηγαίνει στο μαγαζί σύμφωνα με τις οδηγίες. Εφόσον δοθούν κάποια ανοίγματα θα πάει ο γονιός το παιδί του στο σχολείο, θα πάει να ψωνίσει, αλλά θα πρέπει να το κάνει συντεταγμένα». «Το λιανεμπόριο όπως λειτούργησε (click away, click inside) δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα, όμως επιβαρύνει η κινητικότητα» σχολίασε ο γιατρός, δίνοντας έμφαση στον έλεγχο των μέτρων.

 346 total views,  2 views today