“Ήρθε με «το μαγικό ραβδί» ο Χαρδαλιάς και η Κάλυμνος επέστρεψε… ως εκ θαύματος στην κανονικότητα. Επιστροφή λοιπόν από Δευτέρα στην κανονικότητα για το νησί της Καλύμνου, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά! Αυτή είναι η μοναδική “δέσμευση” της κυβέρνησης της ΝΔ στους κατοίκους του νησιού δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Κι ας έχουν χάσει τη ζωή τους 17 συμπατριώτες μας Καλύμνιοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ας υπολογίζεται η αναλογία κρουσμάτων  σε 61,12 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ οι περισσότερες περιοχές της χώρας κάτω από 30.

Κι ας έχει ξεπεράσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου τα ανθρώπινα όρια αντοχής, με τους γιατρούς και νοσηλευτές να καταρρέουν πλέον τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, καθώς, είναι βέβαια «λίγοι και καλοί», όμως πολύ λίγοι για το φορτίο που φέρουν στις πλάτες τους, δυσανάλογο για τις αντοχές τους!

Κι ας μη βρίσκονται πια κλίνες covid και αναγκάζεται το Νοσοκομείο να μεταφέρει ολόκληρες κλινικές, με ασθενείς, εξοπλισμό και προσωπικό, ώστε να δημιουργηθεί νέα μονάδα αντιμετώπισης της νόσου, πάντα όμως με το ίδιο προσωπικό, ούτε ένας παραπάνω, αφού δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

Κι ας έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα περισσότερες από 30 διακομιδές ασθενών σε άλλα νησιά ή στην Αθήνα.

Κι ας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε οξυγόνο  που δημιούργησαν την ανάγκη απεύθυνσης στον δήμο και σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Κι ας παραμένουν πάνω από 200 δέκα ημέρες στο νησί τα ενεργά κρούσματα παρά την επιβολή καθολικού lockdown.

Αυτή είναι η “κανονικότητα” της Καλύμνου, κ. Χαρδαλιά!

Αυτή που δε θέλετε να δείτε, τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες σας και την απέχθειά σας προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η καθυστερημένη άφιξη κλιμακίου λοιμωξιολόγων δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Γιατί την ίδια ώρα που μιλούσαν στα τοπικά ΜΜΕ για “κανονικότητα” και πανηγύριζαν τα κομματικά στελέχη για την οργανωμένη παρουσία του κράτους, οι αεροδιακομιδές συνεχίζονταν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό της σκληρά δοκιμαζόμενης από την πανδημία αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης κοινωνίας της Καλύμνου.

Όπως έγινε ακόμη μια φορά σαφές και στην πρόσφατη σύσκεψη με πρωτοβουλία των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Υγείας, Αντρέα Ξανθού και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο νησί της Καλύμνου, απαιτούμε σταθερά:

  • · την άμεση ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλύμνου
  • · την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών σε οξυγόνο, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και όχι ιδιωτών
  • · οργανωμένο σχέδιο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των διασωληνωμένων συμπολιτών μας σε μονάδες ΜΕΘ.
  • · τη δημιουργία επιτέλους μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στην περιοχή του Β. Συγκροτήματος

 206 total views,  2 views today