Απαράδεκτο να αναμένει από χθες τη μεταφορά του, ασθενής με εγκεφαλικό στη Σύμη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Το θέμα ανέδειξε σήμερα το πρωί ο sky, μετά τις καταγγελίες που έγιναν στο σταθμό από τον Δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος αναφέρει:

Αναλγησία και αδιαφορία, ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή, επιδεικνύει η Πολιτεία, όταν αρνείται να μεταφέρει ασθενή με εγκεφαλικό από τη Σύμη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με πρόσχημα τους… ισχυρούς ανέμους.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Σύμης κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας στοιχεία που πιστοποιούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, συνάντησε την άρνηση μεταφοράς του ασθενή. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι πρώτη φορά βιώνει τέτοια κατάσταση στα 18 χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου.

Ενώ η Πολιτεία παρέχει στον κ. Μητσοτάκη στρατιωτικό ελικόπτερο για ταξίδι αναψυχής και μετάβαση στην Επίδαυρο, για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση (και μάλιστα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης), αφήνει τους νησιώτες στην τύχη τους ακόμα και για λόγους υγείας.

Η μέριμνα του «επιτελικού κράτους» για την ανθρώπινη ζωή, επιβεβαιώνει ξανά την ανυπαρξία της.

 311 total views,  2 views today