ΣΥΡΙΖΑ: ” Οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας στα νησιά”

122

Σε όσα δεν έχουν γίνει για το νοσοκομείο της Κω αναφέρεται με ανακοινώσει της Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα ουσιαστικό ρεύμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς τις δημόσιες δομές υγείας των νησιών μας», επισημαίνεται. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους της Κω η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο της Κω.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, και όχι μόνο δεν ενίσχυσαν το ίδρυμα,  αντίθετα το έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια απαξίωσης και εγκατάλειψης.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ψέματα, ανέξοδες υποσχέσεις, παχιά λόγια και εμπόριο ελπίδας για νέο νοσοκομείο στην Κω.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ανικανότητα και αδιαφορία.

Φτάνει πια!

Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την κυβέρνηση που εγκατέλειψε τους κατοίκους της περιοχής μας μέσα στην  πανδημία.

Που άφησε για μήνες το νοσοκομείο της Κω χωρίς παθολόγο.

Που δεν ανανεώνει τη σύμβαση του μοναδικού γιατρού στην ΤΟΜΥ Κω.

Που ακόμα και σήμερα προκαλεί τους πολίτες, λέγοντας ανερυθρίαστα πως υπηρετούν επτά γιατροί γενικής ιατρικής στο νοσοκομείο της Κω, ενώ στην πραγματικότητα είναι μόνο τρεις.

Που έχουν αφήσει το Νοσοκομείο Καλύμνου για μήνες χωρίς καρδιολόγο, και άμεσα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με έλλειψη παθολόγων και ακτινολόγων.

Που αναφέρεται σε κίνητρα μόνο για τους θερινούς μήνες, λες και τον υπόλοιπο καιρό οι κάτοικοι των νησιών δεν έχουν ανάγκη από γιατρούς και νοσηλευτές.

Την ώρα που η πανδημία ανέδειξε την αξία της Δημόσιας Υγείας ως κρίσιμη προϋπόθεση για την υγεία των πολιτών, την οικονομία και την κοινωνική ευημερία, δεν υπάρχει στα νησιά μας νοσηλευτικό ίδρυμα που να είναι επαρκώς στελεχωμένο και να εμπνέει ασφάλεια στους νησιώτες αλλά και στους επισκέπτες μας.

Προκαλεί επιπλέον θλίψη στους ακρίτες των νησιών μας να διαβάζουν τις καμπάνιες νοσηλευτικών ιδρυμάτων της γείτονος Τουρκίας, που τους καλούν να νοσηλευτούν σε αυτά.

Είναι επικίνδυνοι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα ουσιαστικό ρεύμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς τις δημόσιες δομές υγείας των νησιών μας.

Δεσμεύεται ως αυριανή κυβέρνηση για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά στην κοινωνία.