Οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κύριοι  Ηλίας Καματερός, Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων αναφορικά με την υφαρπαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του από άλλους κλάδους, γεγονός που ενισχύεται μέσα από την πρόσφατη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «Ρύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα».

Απαντώντας στο αίτημα των Αρχιτεκτόνων ο κ. Ηλίας Καματερός με επιστολή του διαβεβαιώνει ότι και ο ίδιος ως Μηχανικός έχει αγανακτήσει με την αδικία όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα που καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα και ήδη διερευνά τις διαδικασίες που προηγήθηκαν για αυτό ενώ είναι της γνώμης ότι η μάχη δεν δίνεται στα Υπουργεία αλλά στο ΤΕΕ, όπου καθοριστικοί είναι οι συσχετισμοί των επιστημονικών φορέων όπου ο καθένας προσπαθεί να εξασφαλίσει τα μέγιστα γι’ αυτόν σε βάρος των άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Γάκης σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ Σκιαδόπουλο δηλώνει στήριξη στις θέσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση Κυβερνητικών παραγόντων με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τέλος ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις για ποικίλα θέματα που αφορούν τόσο τον κλάδο των Αρχιτεκτόνων, όσο και το νέο χωροταξικό για το Τουρισμό, το καθεστώς οριοθέτησης των ρεμάτων εντός Αρχαιολογικών χώρων, οι περιοχές Natura και η υποστελέχωση των υπηρεσιών από Αρχιτέκτονες στα Δωδεκάνησα.

Αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα που αποτέλεσε και το κύριο θέμα συζήτησης, ο κ Κόνσολας συντάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Έχει ήδη ξεκινήσει Πανελλαδικές επαφές, οι οποίες θα διευρυνθούν αυτές τις μέρες, ενώ σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 314 total views,  2 views today