Την ανάγκη κοινής συστράτευσης και στρατηγικής για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας στα Δωδεκάνησα και το ζήτημα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητάει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Υψηλάντης.

Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η σύγκληση τηλεδιάσκεψης αύριο στη 1 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των γαλάζιων Βουλευτών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του Προέδρου της ΠΕΔ-Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

“Με αίσθημα ευθύνης πρότεινα στους Βουλευτές της ΝΔ στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο Δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο της ΠΕΔ ΝΑ και στον Υπουργό Τουρισμού, τηλεδιάσκεψη την προσεχή Παρασκευή, για να ισχυροποιήσουμε από κοινού το μέτωπο των νησιών για διεκδίκηση των αναγκών τους λόγω της πανδημίας.

Σε επιστολή μου μάλιστα προς τον Περιφερειάρχη υπενθυμίζω τις παρεμβάσεις μου για το ΦΠΑ στα νησιά εντός και εκτός Κοινοβουλίου”, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Υψηλάντης.

“Θα χρειασθεί τεράστια προσπάθεια για να σωθεί το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς στον Τουρισμό”,

δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον sky ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση έλαβε από την πρώτη στιγμή τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια παγκοσμίως, για τους χειρισμούς της. “Η σεζόν του 2021 θα είναι από τις καλύτερες και θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι”, είπε σχετικά ο κ. Παππάς, ενώ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα κρίσιμο το τελευταίο τετράμηνο του 2020.

Ο κ. Παππάς στάθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία της Δωδεκανήσου και στο μεγάλο πλήγμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τους φορείς των νησιών και με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   TUI: Αυξημένη κατά 10% η μέση τιμή πώλησης των πακέτων για το 2021

2Παράλληλα επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος των νησιών μας που ασχολείται με τον τουρισμό, κι επανέλαβε το αίτημα για μείωση των φορολογικών συντελεστών (το οποίο διατύπωσε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό πριν το Πάσχα), ως ένα μέτρο για να περιοριστεί η ύφεση και τα προβλήματα για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων.

 1,959 total views,  6 views today