Σ.Βλάχου: Ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών και η Κως στην ΙΤΒ Berlin 2023

137

Μεγάλη ζήτηση έχει και η Κως στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ Berlin 2023 που είναι σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στον  Sky σήμερα η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σέβη Βλάχου γίνονται στο χώρο που φιλοξενείται το νησί  στην έκθεση πολλές συναντήσεις με  τουριστικούς πράκτορες .

«Στόχος  μας είναι να προωθήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα μας κάνουν να προχωρήσουμε  ως προορισμός», δήλωσε η κ. Βλάχου.

Αυτό που ξεχωρίζει όπως είπε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Κω είναι οι ειδικές βραβεύσεις που γίνονται από την πρώτην ημέρα της έκθεσης από το δήμο Κω σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού.

«Οι βραβεύσεις γίνονται σε συνεργασία  με την  Ένωση Ξενοδόχων Κω  και το Σωματείο  Παραγωγών και Εμπόρων. Σε συνεργασία με τους φορείς ο Δήμαρχος της Κω τιμά τους ανθρώπους που για χρόνια μας έχουν  βοηθήσει  να οικοδομήσουμε μαζί  την τουριστική Κω. Ως δείγμα αναγνώρισης και εμπιστοσύνης στον προορισμό  βραβεύουμε τους κεντρικούς  τουριστικούς πράκτορες  σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες», δήλωσε.

Σε ερώτηση  για το αν η Κως έχει ζήτηση στην ΙΤΒ η κ. Βλάχου  μίλησε για υψηλές  προσδοκίες για τη φετινή χρονιά που εκτιμάται  πως θα είναι πολύ καλή και για το νησί του Ιπποκράτη.

«Οι  Γερμανοί διψούν για διακοπές  και οι κρατήσεις έχουν παρουσιάσει αυξητική τάση και για την Κω . Για τη φετινή χρονιά υπάρχει αισιοδοξία»,  είπε.

Ξεχώρισαν όπως είπε η κ. Βλάχου τα τοπικά προιόντα της Κω  που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Την τιμητική τους είχαν τα ντολμαδάκια τα κρασοτύρια τα  γλυκά του κουταλιού το ζυμωτό ψωμί  και ότι ωραίο παράγει η Κως.

Η αντιδήμαρχος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες .

«Πρέπει διαχρονικά να δούμε τις ευθύνες. Είμαστε  συγκλονισμένοι από αυτό που έγινε. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τις μάχες μας  γιατί οι  εξελίξεις στον τουρισμό τρέχουν», είπε.