Connect with us

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Καρίκης: «Η Νέα Μέρα είναι έτοιμη και με πλήρες πρόγραμμα για τη μάχη των εκλογών»

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Στράτου Καρίκη που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη 90.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κάποια καθυστέρηση καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος έπρεπε να συμμετάσχει στο debate που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Περιβάλλοντος στο δημαρχείο Ρόδου.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Στράτου Καρίκη έδωσαν το παρόν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης , ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αντώνης Αποστολίδης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου όπως ο κ. Θανάσης Μπαράκας ο κ. Μανώλης Σαρικάς και άλλοι. Επίσης παρέστησαν τα μέλη του συνδυασμού και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες που θέλησαν να δουν και να ακούσουν την ομιλία του κ. Στράτου Καρίκη.

Μετά τον αγιασμό του χώρου ο κ. Στράτος Καρίκης έλαβε το λόγο . Ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας στον κόσμο ότι η άργησε να προσέλθει στο εκλογικό κέντρο γιατί έπρεπε να παραστεί στο debate και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν σε αντίθεση με κάποιους άλλους που όπως τόνισε απέφυγαν το διάλογο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του αρκετές φορές άσκησε κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά και σε άλλους υποψηφίους τους οποίους κατηγόρησε πως δεν διαθέτουν πρόγραμμα και μένουν κλεισμένοι στο δικό τους περιβάλλον μακριά από τους πολίτες.

Ο κ. Καρίκης τόνισε πως η παράταξη του γεννήθηκε μέσα από την κοινωνία και είναι η μοναδική που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

«Η παρουσία σας είναι για μια φορά ακόμα συγκλονιστική. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας μας δίνει τεράστια δύναμη. Είμαστε μια ανεξάρτητοι παράταξη με νέους , άφθαρτους και καθαρούς ανθρώπους. Μια παράταξη που γεννήθηκε μέσα από την κοινωνία και όχι σε κομματικά γραφεία. Είμαστε η μοναδική παράταξη που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Είμαστε η Νέα Μέρα για τη Ρόδο μας. Μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ που θα έχει φως, χαμόγελο αισιοδοξία. Μια Νέα Μέρα που θα συνδεθεί με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές που θα κάνουν τη Ρόδο μας πιο όμορφη και περισσότερο ανθρώπινη. Χτίζουμε ένα νέο δήμο έναν ανοιχτό Δήμο με ανοιχτές πόρτες για τους πολίτες. Ο δικός μας Δήμος είναι ο Δήμος των πολιτών και όχι των συμφερόντων. Στις 26 Μαίου η Ρόδος θα γυρίσει σελίδα. Θα γυρίσει την πλάτη στην παρακμή και τη στασιμότητα. Σε αυτούς που διοίκησαν το Δήμο με καθεστωτική νοοτροπία. Σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το Δήμο σε κλειστό κύκλωμα μιας ολιγαρχίας. Στις 26 Μαίου η Ρόδος γυρίζει σελίδα ,αλλάζει ταχύτητα», τόνισε ο κ. Στράτος Καρίκης και υπογράμμισε πως στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το παρόν απλοί πολίτες της Ρόδου που θέλουν ένα δήμο ανοικτό προσβάσιμο σε όλους που θα προσφέρει υπηρεσίες που ήδη απολαμβάνουν πολίτες σε άλλες περιοχές της χώρας.


«Εδώ σήμερα είναι οι απλοί πολίτες της Ρόδου που θέλουν έναν απλό και ανθρώπινο δήμαρχο . Και όλοι εσείς με γνωρίζετε καλά. Γνωρίζετε πως είμαι ένας από εσάς. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, δούλεψα και εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά. Δεν επιλέχθηκα από κατεστημένα συστήματα, δεν είμαι γόνος ή πρίγκιπας. Ζω σε αυτή την πόλη με βλέπετε καθημερινά η πόρτα μου ήταν πάντα ανοικτή. Αυτός είναι ο Στράτος Καρίκης που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ», τόνισε.

 

Ο κ. Καρίκης άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή και τόνισε πως η αποτίμηση του έργου της δεν είναι θετική.

 

«Πολίτες της Ρόδου είναι καιρός να βάλουμε τέλος στη φθορά, στην παρακμή και στη στασιμότητα. Να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της χαμένης πενταετίας. Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει ήδη κριθεί από εσάς τους πολίτες. Και η αποτίμηση του έργου της είναι αρνητική.Πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά για να κάνει κάποιος τόσα λίγα. Τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Ρόδος δεν προχώρησαν. Η καθημερινότητα του δημότη της Ρόδου έγινε πιο δύσκολη. Φτάνει να δει κανείς την κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και το επίπεδο της καθαριότητας. Ο Δήμος ήταν απών όταν τον χρειάζονταν ο πολίτης», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στα πλαίσια της κριτικής προς τη δημοτική αρχή ο κ.Καρίκης είπε ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο νησί παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Ανέφερε επίσης ότι εγκαταλείφθηκαν οι κοινότητες και τα χωριά και τα τοπικά συμβούλια υποβαθμίστηκαν και περιορίστηκαν σε διακοσμητικό ρόλο.Βάλτωσαν όπως τόνισε τα πολεδομικά ζητήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο έλλειμα σε πολεοδομημένη γη αφού δεν έχουν προχωρήσει οι πολεοδομικές μελέτες και οι πράξεις εφαρμογής κάτι που οδηγεί στην μη αξιοποίηση περιουσιών.

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε. Ανήκει στο χθες και εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το αύριο. Είμαστε 24 ημέρες πριν από τις εκλογές και η μοναδική παράταξη που έχει παρουσιάσει πρόγραμμα είμαστε εμείς. Για αυτό και κάποιοι αποφεύγουν το δημόσιο διάλογο. Τώρα είναι η δική σας ώρα. Η ώρα του απλού πολίτη. Είναι καιρός να εμπιστευθούμε καθαρούς , άφθαρτους , νέους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν έχουν κομματικές δεσμεύσεις, ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν οργανωμένα συμφέροντα ανθρώπους με ιδέες και θέληση. Ανθρώπους που έχουν προτάσεις. Ψηφίζουμε για το νησί μας για το Δήμο.Δεν ψηφίζουμε κόμμα ή Πρωθυπουργό. Ψηφίζουμε δήμαρχο ικανό δήμαρχο απλό προσιτό στον πολίτη. Δήμαρχο καθαρό έντιμο δήμαρχο που έχει πρόγραμμα.Χτίζουμε ένα νέο Δήμο που θα προσφέρει νέες υπηρεσίες σε εσάς τους δημότες μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας μας», είπε ο κ.Καρίκης και πρόσθεσε πως επί θητείας του ο Δήμος θα εξυπηρετεί τους δημότες από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα στέλνει πιστοποιητικά και έγγραφα στις κατοικίες τους.

«Καθιερώνουμε την ημέρα του Δημότη με το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να απαντούν δημόσια στις ερωτήσεις που θα τους θέτουν οι πολίτες», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Καρίκης είπε ότι θα θεσμοθετηθεί ένα νέο δίκαιο σύστημα υπολογισμού τελών και υπηρεσιών αφού ο « Κλεισθένης» δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν υποκατηγορίες στον τρόπο υπολογισμού τελών ανάλογα με τη χρήση γεγονός που θα φέρει μειώσεις για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και νοικοκυριών.

Στην υπηρεσία των πολιτών θα υπάρχει υπηρεσία άμεσης δράσης με πενταψήφιο αριθμό που θα παρεμβαίνει άμεσα και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που επισημαίνουν οι πολίτες.

«Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στα ξεχασμένα χωριά και στις κοινότητες με πράξεις και έργα. Κατοχυρώνουμε την ανεξαρτησία των κοινοτήτων την απεξάρτηση τους από τις δημοτικές παρατάξεις.Το κάναμε ήδη πράξη στηρίζοντας ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις κοινότητες.Ο δήμος Ρόδου θα δημιουργήσει αποκεντρωμένες διοικητικές δομές σε κάθε μια από τις 10 δημοτικές ενότητες το νησιού.Το γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου τελειώνει εδώ. Άμεσα προχωράμε στην εκχώρηση συγκεκριμένων και νέων αρμοδιοτήτων στα συμβούλια των κοινοτήτων που θα αποκτήσουν ρόλο και λόγο ύπαρξης», είπε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως τα συμβούλια των κοινοτήτων θα έχουν και πόρους.

Ακόμη το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου θα αποτελεί αντικείμενο διαλόγου σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Στόχος όπως είπε ο κ.Καρίκης είναι ως το τέλος της θητείας να έχουν υλοποιηθεί ή να βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα και παρεμβάσεις όπως:
-Η κατασκευή του νέου δρόμου που θα ξεκινάει από το νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο. Ένας δρόμος που θα μειώσει την απόσταση από την πόλη προς το αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.
-Η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στη Νότια και Δυτική Ρόδο.
-Οι παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ακαντιάς με νέες εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα.

Η ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κάμειρο αφού η Ρόδος χρειάζεται ένα δεύτερο και σύγχρονο λιμάνι.

Η ολοκλήρωση των πολεδομικών μελετών και των πράξεων εφαρμογής που καθυστερούν για να αξιοποιηθούν όλες οι ακίνητες περιουσίες στο νησί.

«Προτεραίοτητα για μας είναι η ποιότητα ζωής. Η Ρόδος πρέπει να είναι νησί για να ζεις με ανθρώπους που θα απολαμβάνουν μια καλύτερη αναβαθμισμένη ποιότητας ζωής με ανθρώπινες γειτονιές και προσεγμένο περιβάλλον. Βελτιώνουμε το επίπεδο καθαριότητας, δίνουμε βαρύτητα στην οδοσάρωση, κάθε δημοτική ενότητα θα έχει τη δική της δομή καθαριότητας με προσωπικό και εξοπλισμό.Θέλουμε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής.

Προχωράμε στην αναδιοργάνωση του φυτωρίου για να αυξηθεί η παραγωγή δέντρων και φυτών που θα ενισχύουν το πράσινο στην πόλη της Ρόδου και στις άλλες δημοτικές ενότητες», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στον εκσυχρονισμό των αθλητικών υποδομών ώστε να γίνονται στο νησί μεγάλες διοργανώσεις.

Ο κ. Καρίκης μίλησε για τη βελτίωση της αισθητικής της πόλεως με σύστημα έξυπνου φωτισμού.Ακόμη θα υπάρχουν ηλεκτρονικές πληροφορίες για τους επισκέπτες και ίντερνετ για όλους.
Στο πρόγραμμα της τετραετίας έχει περιληφθεί ενότητα που αφορά τη δημιουργία νέων λειτουργικών και πλήρως πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Ρόδου.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό ο κ. Καρίκης μίλησε για την αλλαγή του μοντέλου της τουριστικής ανάπτυξης με στροφή στην ποιότητα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην κρουαζιέρα ώστε το νησί να γίνει πόλος έλξης για τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.Έτσι όπως είπε ο κ. Καρίκης τα οφέλη από τον τουρισμό θα διαχέονται στους πολλούς και όχι στους λίγους.

« Έχουμε πρόγραμμα δυνατό όταν άλλοι δεν έχουν τίποτε. Έχουμε μαζί μας άφθαρτους και καθαρούς ανθρώπους και όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Έχουμε μαζί μας όλους εσάς τους απλούς πολίτες. Η Νέα Μέρα ξημερώνει για τη Ρόδο στις 26 Μαίου. Με τη δική σας εντολή», είπε ο κ. Καρίκης
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο αντιλήψεις.

« Σε αυτές τις εκλογές συγκρούνονται δύο αντιλήψεις. Η μια είναι αυτή που πιστεύει ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται, αυτή που θέλει το Δήμο ένα κλειστό κύκλωμα για λίγους , με ένα Δήμαρχο απόμακρο που δεν ταυτίζεται με τους πολίτες και την κοινωνία. Η άλλη αντίληψη είναι η δική μας, αυτή που θέλει έναν Ανοικτό και δημοκρατικό Δήμο που θα έχει ανοικτές τις πόρτες του στους πολίτες με ένα Δήμαρχο με ανθρώπινο πρόσωπο προσιτό κοντά στον πολίτη.

Γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται δεν αγοράζεται. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που θα στείλετε εσείς οι πολίτες στις 26 Μαίου. Και πρέπει να είναι ένα μήνυμα δυνατό. Η Νέα Μέρα είναι η παράταξη των πολιτών. Χρίσματα δεν έχουμε ούτε αναζητούμε. Τα χρίσματα τα χρειάζονται μόνο όσοι έχουν εξαρτήσεις όσοι πιστεύουν ότι οι πολίτες κατευθύνονται , όσοι δεν έχουν παρουσία , δραστηριότητα αλλά και προτάσεις για τη Ρόδο. Οι δικές μας πόρτες είναι ανοικτές σε όλους. Ότι και αν ψηφίζαν στο παρελθόν όποιο κόμμα και αν ψηφίσουν στις εκλογές», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Επίσης ο κ. Καρίκης τόνισε πως η παράταξη του έχει ψηφοδέλτια παντού με καθαρούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και προσφορά.

«Σας καλώ όλους μαζί στη μάχη για να ξημερώσει μια Νέα Μέρα για τη Ρόδο. Στις 26 Μαίου η Ροδος θα προσπεράσει τους αποτυχημένους διαχειριστές, τους πρίγκιπες αυτούς που δεν έχουν να προτείνουν τιποτα αυτούς που κρύβονται στο γυάλινο πύργο τους και αποφεύγουν το διάλογο γιατί δεν έχουν ούτε πρόγραμμα αλλά ούτε και διάθεση για διάλογο και συνεργασία», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καρίκης.

Click to comment

ΑΚΟΥΣΤΕ sky

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Newsletter Signup

ΕΜΑΙL

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Connect
Newsletter Signup

ΕΜΑΙL

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.