«Κάποιοι κωφεύουν στα αρμόδια υπουργεία και κάνουν ότι δεν μας ακούνε για την κατάσταση στα παλιά σφαγεία, με την παράτυπη δομή φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων στη Ρόδο», δήλωσε μιλώντας στον sky ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος προς τα συναρμόδια υπουργεία Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τον εισαγγελέα, για να απομακρυνθούν από τον ακατάλληλο χώρο οι μετανάστες, η κατάσταση παραμένει ίδια κι απαράλλακτη.

“Δεν μπορούμε να καταντήσουμε γελοίοι ή γραφικοί. Έχουμε στείλει ήδη δύο έγγραφα προς τα δύο υπουργεία, έχουμε απευθυνθεί και στον εισαγγελέα, αλλά δεν έρχεται καμία οδηγία από το υπουργείο προς την Αστυνομική Διεύθυνση για να παρέμβει, και ο Δήμος δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρίκης, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει από δω και πέρα η δημοτική αρχή, δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι ανέρχονται περί τους 180 (κυρίως Παλαιστίνιοι), αλλά και το γεγονός ότι οι παράγκες που στήνονται… αυξάνονται και πληθύνονται, μετατρέποντας το σημείο σε παραγκούπολη.

Μάλιστα ο κ. Καρίκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση του πληθυσμού που φιλοξενείται εκεί, αλλά και το γεγονός ότι η Ρόδος φαίνεται να μπαίνει στις «θαλάσσιες οδούς» των νέων προσφυγικών ροών.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο ΕΟΔΥ που ολοκλήρωσε τον πρώτο έλεγχο στους μετανάστες, βρήκε δύο άτομα θετικά, στο χώρο που φιλοξενούνται στα παλιά Σφαγεία και απομονώθηκαν, ενώ θα ελεγχθεί υγειονομικά πλήρως η δομή, αφού θα γίνουν τεστ σε όλους όσους διαμένουν στο χώρο.

 793 total views,  2 views today