Για την πρωτοβουλία των εννέα αυτοδιοικητικών γιατρών Α’ και Β’ βαθμού και τη συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης της Κρίσης για την παρακολούθηση της πανδημίας στα νησιά μας, μίλησε στον sky ο ιπτάμενος γιατρός του ΕΚΑΒ και δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καραταπάνης

Όπως τονίζεται, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης απαιτεί ενότητα και συστράτευση της επιστημονικής κοινότητας, καθώς ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός. Στόχος της Ομάδας είναι η κατάθεση προτάσεων προς κάθε Αρχή και η συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, το Νοσοκομείο Ρόδου και τα Κέντρα Υγείας του νησιού προκειμένου να μη χαθεί το τουριστικό μας πλεονέκτημα. Οι γιατροί που μετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι Δημήτρης Ιωσήφ, Ειρήνη Καβάδα, Σάββας Καλαθενός, Σάββας Καραταπάνης, Δημήτρης Κρητικός, Μιχάλης Σοκορέλος, Θωμάς Σωτρίλης και Γιώργος Τριάντος.

Όπως δήλωσε στον sky ο κ. Καραταπάνης, σήμερα στις 8.30 το βράδυ είναι προγραμματισμένη σχετική συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

“Υπήρξε μία συνάντηση όπου τέθηκε ένας προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας. Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη στη Ρόδο. Ίσως αργήσαμε και το λέω αυτοκριτικά. Παρόλα αυτά επειδή η πανδημία δεν έχει ξεπερασθεί και τα προβλήματα είναι μπροστά μας, να δούμε πέρα από την κατάθεση και την ανταλλαγή απόψεων που θα προκύψει, τι μπορούμε να κάνουμε και να έχουμε κάτι θετικό και συγκεκριμένο”, είπε σχετικά.

“Για παράδειγμα μπορούμε εθελοντικά να καλύψουμε πιθανώς κάποια κενά; Μπορούμε π.χ. να βοηθήσουμε κάπως στους εμβολιασμούς, πού μπορούμε να βοηθήσουμε στο παραπάνω από αυτό που κάνουμε οι υγειονομικοί;” είπε επιπροσθέτως.

 457 total views,  4 views today