Την προτεραιοποίηση της Καλύμνου στο σχέδιο οριζόντιου εμβολιασμού στα νησιά ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ώστε να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαϊου, λόγω των παρατεταμένων «lockdown» στο νησί.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί, παρουσία του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών και Γραμματέων, όπως είχε δημοσιεύσει χθες ο «Π.τ.Κ.», με την συμμετοχή των Δημάρχων των νησιών και  4 Περιφερειαρχών, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Χατζημάρκος, στην οποία αποφασίστηκε η επιτάχυνση των εμβολιασμών των κατοίκων άνω των 18 ετών, σε όλα τα νησιά (εκτός της Κρήτης) με τον τίτλο «Γαλάζια Ελευθερία».

Με την ελπίδα πως η επιχείρηση οριζόντιου εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών θα προσδώσει «θετικό πρόσημο» στην τουριστική κίνηση που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να κινητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Δ. Διακομιχάλης υπέβαλε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς, με το οποίο ζητά να προτεραιοποηθεί -έτι περαιτέρω- ο εμβολιασμός των κατοίκων της Καλύμνου, ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα  έως το τέλος του μηνός Μαΐου, λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν στο νησί, από τα συνεχόμενα lockdown.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου:

 300 total views,  2 views today