Τρία άτομα με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, αφού πέρασαν αρκετές ώρες στον Αττάβυρο σε συνθήκες πολικού ψύχους!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sky από την κορυφή του Αττάβυρου κατέβηκαν αρκετά άτομα σήμερα από το πρωί, με διάφορα προβλήματα αφού η θερμοκρασία εκεί, φτάνει τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι τρεις Ελβετοί

Να χαρούν το χιόνι στο βουνό και συγκεκριμένα στον  Αττάβυρο, θέλησαν τρεις τουρίστες από την Ελβετία αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το αυτοκίνητο τους εγκλωβίστηκε στα …χιονια του Ατταβύρου όμως και κόλλησε. Αποτέλεσμα ήταν να καλέσουν την Πυροσβεστική για καταφέρουν να φύγουν από την περιοχή.

Η ανταπόκριση της υπηρεσίας ήταν άμεση και όχημα της υπηρεσίας τους απεγκλώβισε και τους μετέφερε  με ασφάλεια στον Έμπωνα. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας όπου εξετάστηκαν από τον ιατρό που είναι σε βάρδια αυτή την ώρα.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο προϊστάμενος του Κέντρου Υγείας  Έμπωνα κ. Θεοφάνης Μούκας  οι τουρίστες πέραν της ταλαιπωρίας από τον εγκλωβισμό στα …χιόνια της  Ρόδου δεν έπαθαν το παραμικρό.

Η υποθερμία

Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος πέφτει κάτω από 35 βαθμούς Κελσίου το αποτέλεσμα είναι η υποθερμία.

Σε νέους υγιείς ενήλικες, η μέση θερμοκρασία του σώματος είναι 36,8. Παρά το γεγονός ότι θερμοκρασίες σώματος πάνω από 37,2 και κάτω από 35,5 είναι γενικώς παθολογικές, η θερμορυθμιστική λειτουργία του «θερμοστάτη» του σώματος διαφέρει από άτομο σε άτομο και τροποποιείται με την πάροδο της ηλικίας.

Τα συμπτώματα της υποθερμίας

-Ανεξέλεγκτο ρίγος

-Δυσκολίες ομιλίας με μπέρδεμα του λόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πέτσας: Μέτρα τελικά για Χριστούγεννα χωρίς Χριστούγεννα

-Χαμηλή συχνότητα αναπνοής

-Κρύο και χλωμό δέρμα

-Απώλεια συντονισμού των κινήσεων, απώλεια συνείδησης, λιποθυμία

-Παράλογη συμπεριφορά ή απάθεια

-Καρδιακός παλμός που είναι αδύναμος, ακανόνιστος ή μη ψηλαφητός

-Μαζί με την υποθερμία μπορεί να συνυπάρχει και κρυοπάγημα

Οι άνθρωποι που παθαίνουν υποθερμία, μπορεί αρχικά να μην το αντιλαμβάνονται για δύο κυρίως λόγους:

-Επειδή η υποθερμία εγκαθίσταται προοδευτικά ταυτόχρονα με την πτώση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος.

-Η υποθερμία προκαλεί πνευματική σύγχυση που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη.

 364 total views,  2 views today