Ταγίπ Ερντογάν: Ζητά από το Ισραήλ να σταματήσει την τρέλα

344

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έβαλαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση.

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καλώντας τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Πυρά Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατά την διάρκεια ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επιθέσεις κατά της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, για την ΕΕ ανέφερε «Το θλιβερό είναι ότι οι απολίτιστοι άνθρωποι που παριστάνουν τους πολιτισμένους απλά παρακολουθούν. Η Κομισιόν λέει ότι ‘δεν μπορούμε να ζητήσουμε ακόμη κατάπαυση του πυρός’. Πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να πεθάνουν;

Εξηγήστε μας για να ξέρουμε πότε θα γίνει η κατάπαυση του πυρός. Είμαι 40 χρόνια στην πολιτική, αλλά ποτέ δεν μείναμε άπραγοι και δεν παρακολουθήσαμε αυτές τις θηριωδίες, όπως κάνετε εσείς.»