Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα σε ημερόπλοιο που επέστρεφε από μονοήμερη εκδρομή (Πανορμίτη-Σύμη) στη Ρόδο, όταν ζευγάρι Γάλλων τουριστών επιβεβαιώθηκε όταν ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Σαρικάς, που επέβαινε στο σκάφος, δήλωσε στον sky ότι με την άφιξη του πλοίου στη Ρόδο, οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν να περιμένουν γιατί οι πόρτες δε θα άνοιγαν για να βγει ο κόσμος, αναμένοντας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να παραλάβει το ζεύγος των Γάλλων τουριστών που βρέθηκαν θετικοί (ασυπτωματικοί) στον covid-19.

Τελικά μετά από την αναστάτωση στο πλοίο και διαμαρτυρία του ιδίου στον καπετάνιο, χρειάσθηκε η παρέμβαση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου, με τον οποίο επικοινώνησε ο κ. Σαρικάς και δόθηκε τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το σκάφος αναχώρησε από την Σύμη στις 16:45 και έφθασε στη Ρόδο στις 17:50, ενώ μέχρι τις 19:00 που αποβιβάσθηκαν οι περίπου 240 επιβάτες, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν είχε εμφανισθεί!

“Δεν γνωρίζαμε κάτι και μας ενημέρωσαν όταν φθάσαμε στη Ρόδο ότι δεν θα ανοίξουν οι πόρτες μέχρι να έρθει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αυτό κράτησε μία ώρα σχεδόν, άρχισε η γκρίνια των ταξιδιωτών όσο περνούσε η ώρα, μικρά παιδιά έκλαιγαν και άρχισε μία αναστάτωση…Πήγα στον καπετάνιο και μου μετέφερε ότι στις 17:10 ενημερώθηκε ότι υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο. Κανείς δε μπορούσε να δώσει λύση. Μέχρι που μίλησα με τον κ. Ευστρατίου, ο οποίος και ήρθε αφού επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρικάς.

 2,179 total views,  2 views today