«Το brand name της Ρόδου όχι μόνο είναι δυνατό αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της ΤUI  το νησί έχει πρωτεύσει στις Σκανδιναβικές χώρες και είναι στην πρώτη τριάδα των χωρών που προτιμούν οι τουρίστες από τη Μεγ. Βρετανία και το Βέλγιο»

Αυτό υπογράμμισε σήμερα μιλώντας στον Sky ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Ταρασλιάς.

«Ο προορισμός είναι δυνατός. Αυτό απαιτεί από μας να δείξουμε μια μεγαλύτερη ευθύνη. Το αναφέρω αυτό με αφορμή, τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρούμε τρόπο, ώστε να βελτιωθεί η υγειονομική εικόνα του νησιού  μας. Όλα δείχνουν πως θα φθάσουμε σε καλά επίπεδα σε ότι αφορά τις αφίξεις αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση αν θα έχουμε κίνηση και πολλές αφίξεις το δίμηνο Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου ο κ. Ταρασλιάς απάντησε πώς αυτό δείχνουν οι κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία.

«Φέτος είχαμε και πολλές κρατήσεις από μεμονωμένους τουρίστες, γεγονός που βοήθησε ξενοδοχεία που λειτουργούν στην πόλη . Επίσης φέτος είχαμε μεγάλη προσέλευση Ελλήνων τουριστών στο νησί  μας. Η Ρόδος είναι προορισμός διακοπών, για όλους . Αν συνεχίσουμε να το επικοινωνούμε αυτό θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στο μέλλον. Χρειάζεται να είμαστε όλοι συντονισμένοι και όλα θα είναι καλά», είπε.

Σχετικά με αν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τους τουρίστες που έρχονται από την Ελλάδα ακτοπλοϊκώς ο κ. Ταρασλιάς είπε πως αυτό είναι εφικτό .

«Οι μετρήσεις από την fraport και τα τουριστικά πρακτορεία μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε αναλύσεις και να ενισχύσουμε τουριστικές αγορές που ίσως  υστερούν. Αφού καταλάβαμε πως ενωμένοι πάμε καλά πρέπει να δώσουμε ώθηση», είπε.

Για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου

«Εξετάζω με σοβαρότητα και τη δέουσα προσοχή τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν το Δήμο. Διευθύνω την …καρδιά ουσιαστικά του Δήμου. Είμαι ικανοποιημένος γιατί η συνεργασία μου με τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης γίνεται πιο στενή . Σε λίγο καιρό θα έχουμε έτοιμο και τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022 και ιεραρχούμε τις ανάγκες μας. Τον Σεπτέμβριο θα μπούμε σε περαιτέρω αναλύσεις», είπε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δαπάνες και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν με βάση και τα έσοδα του Δήμου ο κ. Ταρασλιάς.

«Στις προτάσεις για την υλοποίηση  έργων  συνεισφέρουν οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Μεσαιωνικής Πόλης.Εμείς οφείλουμε ως διεύθυνση Οικονομικών να δούμε το κομμάτι που αφορά την καθημερινότητα για παράδειγμα την αγροτική οδοποιία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις δαπάνες που αφορούν την καθαριότητα. Πρέπει να διασφαλίσω και  χρήματα που δεν εισπράχθηκαν από το παρελθόν», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού

Στη Ρόδο ο τουρισμός πάει πολύ καλά όπως δήλωσε  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης.

«Όλα θα εξαρτηθούν από την πανδημία. Φαίνεται πως η τουριστική  κίνηση μέχρι στιγμής δεν επηρεάζεται  από την εξέλιξη της νόσου .Εμείς προάγουμε την τήρηση των μέτρων», τόνισε ο κ. Βυρίνης.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού το μεγαλύτερο όπλο έναντι της πανδημίας είναι το εμβόλιο.

« Ακόμη και οι εμβολιασμένοι όμως θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος τουρισμού .

Σε ότι αφορά τις δράσεις προβολής ο κ. Βυρίνης μίλησε για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο για το γαμήλιο τουρισμό  αλλά και την παρουσία της Ρόδου στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

 

 

 

 

 285 total views,  2 views today