Ταρασλιάς: Δεν θα υλοποιήσουμε στο 100% την εγκύκλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα

429

«Ο  δήμος Ρόδου ήδη  έχει καταθέσει  το 55% των ταμειακών διαθεσίμων στην  Τράπεζα της Ελλάδος. Το υπουργείο . υπενθυμίζει την υποχρέωση των ΟΤΑ. Το θέμα όμως είναι πως ζητούν αύξηση του ποσοστού των διαθεσίμων που είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Αυτό δήλωσε με αφορμή την εγκύκλιο που εστάλη χθες από το υπουργείο Εσωτερικών ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Ταρασλιάς.

«Βάση της διαδικασίας θα πρέπει να συντάσσουμε καταστάσεις για τις οικονομικές ανάγκες μας για 15 ημέρες. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει . Θα εξετάσουμε το θέμα και θα πράξουμε ανάλογα. Δεν θεωρώ πως είναι εμπλοκή . Εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία με τη διαχείριση των διαθεσίμων που εμείς θεωρούμε πως πρέπει να είναι στις τράπεζες ώστε να υπάρχει χρήμα και στην αγορά καθώς και ρευστότητα», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

«Δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε  στο 100% την εγκύκλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε και την ανά πάσα στιγμή ρευστότητα», είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ.Ταρασλιάς αναφέρθηκε στα έσοδα που φαίνεται να είναι σε λογικό επίπεδο αλλά και σε τέλη που δεν έχουν εισπραχθεί στο παρελθόν.
«Πρέπει να γίνουν διασταυρώσεις στοιχείων για τα τέλη που δεν είχαν εισπραχθεί.Μου δημιουργεί απορίες γιατί δεν επέμειναν. Γιατί να κάνουμε εμείς έλεγχο στα τέλη παρεπιδημούντων για τα έτη 2017-2018», τόνισε.

Μόνο από το ΤΑΠ προσδοκούμε αύξηση των εσόδων κατά 500.000 ευρώ .

Επίσης είναι σε διαδικασία σύνταξης τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2022.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες που οφείλουν και ήδη είχαν κάνει ρύθμιση  να πληρώσουν καθώς μπορούν βάση των κανονισμών να διευκολυνθούν βάζοντας στη διαδικασία τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι 30 Ιουνίου.