Ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος μετέφερε 23 άτομα

68

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος να έχει αποβιβάσει ικανό αριθμό ατόμων στη θαλάσσια περιοχή “ΑΦΑΝΤΟΥ” ανατολικά ν. Ρόδου.

Στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το εν λόγω ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα έναντι τουρκικά παράλια, ενώ δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Εν συνεχεία, το σκάφος κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία “ΚΟΛΥΜΠΙΑ” και προσάραξε στην ακτή.

Λόγω της προσάραξης, ο χειριστής του ταχύπλοου εντοπίστηκε τραυματισμένος σε απόσταση δύο μέτρων από το σκάφος από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Επιπλέον, σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή 23 άτομα (13 άντρες, 3 γυναίκες, 6 αγόρια και 1 κορίτσι), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.