Λίμπα κατά το κοινώς λεγόμενο τα έκανε σήμερα το μεσημέρι στη ΔΕΥΑΡ κάτοικος Σορωνής πρώην εργαζόμενος στο Δήμο Ρόδου, διαμαρτυρόμενος για υψηλή χρέωση στο λογαριασμό του.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη και  κινήθηκε εναντίον του η διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης όλα ξεκίνησαν σήμερα όταν ο συμπολίτης μας προσήλθε εκνευρισμένος στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ  και ζήτησε το λόγο για τις χρεώσεις που είδε στο λογαριασμό του.

« Εκνευρισμένος προξένησε φθορές σε ένα υπολογιστή.  Επίσης έσπασε και μια γυάλινη πόρτα στο γραφείο εξυπηρέτησης πελατών. Αποχώρησε βίαια. Προσπάθησαν οι υπάλληλοι να τον συγκρατήσουν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Παρόλα αυτά έφυγε . Σε βάρος του κατατέθηκε από έμενα μήνυση για το φθορά που έχει προξενήσει στην επιχείρηση», δήλωσε ο κ.Μανωλάκης.

Σε ερώτηση σχετικά με το ύψος του λογαριασμού που έκανε έξω  φρενών τον συμπολίτη μας ο κ. Μανωλάλης είπε:

«Δεν ήταν μεγάλος ο λογαριασμός του. Μιλάμε για 70 ευρώ. Είχαν να κάνουν με κάποια πάγια που χρεώναμε στην άρδευση. Ο πολίτης υποστήριξε ότι δεν τα χρησιμοποιούσε ποτέ. Δεν είχε φροντίσει να έρθει όμως  στη ΔΕΥΑΡ για να δηλώσει τη διακοπή.  Δεν ήθελε να πληρώσει τα χρήματα. Αυτός ήταν ο λόγος που εκνευρισμού του».

Σύμφωνα με τον κ.Μανωλάκη ο πολίτης είχε προξενήσει και παλαιότερα ζημιές σε δημοτικό κατάστημα στη Σορωνή.

Η βλάβη στην περιοχή της Ανάληψης

Χωρίς νερό έμειναν για αρκετές ώρες σήμερα οικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Ηλιούπολης και της Ανάληψης. Αιτία της διακοπής ήταν η βλάβη που σημειώθηκε. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό  έσπασε σε δύο σημεία ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί  με νερό  την πόλη της Ρόδου από τη δεξαμενή της Άνω Ηλιούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εργαζόμενοι ΥΠΑ: Το νέο νομοσχέδιο βάζει σε κίνδυνο τις πτήσεις

Για να αποκατασταθεί η βλάβη χρειάστηκε να διακοπεί η υδροδότηση ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ για κάνουν τις απαραίτητες εργασίες.

«Πιστεύω ότι μέχρι αργά το απόγευμα  θα έχουν υδροδοτηθεί όλες οι οικίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής που έχει πληγεί εξαιτίας της βλάβης», δήλωσε ο κ.Μανωλάκης.

 Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης

Ο κ.Μανωλάκης αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Ασχοληθήκαμε και  με το θέμα της επανακατάταξης  των 62 υπαλλήλων της πρώην ΔΕΥΑΙ που ήταν σε εκκρεμότητα με βάση τη  νέα τροπολογία που έχει ψηφιστεί. Επειδή δημιουργήθηκε θέμα με παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις  επήλθε τροπολογία . Σε συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι αρκεί να υπάρχει το πραγματικό γεγονός της απασχόλησης για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να επανέλθουν στη ΔΕΥΑΡ. Επανεξετάσαμε την παλιά μας απόφαση . Στη συνέχεια θα τη στείλουμε στο ελεγκτικό συνέδριο για έγκριση», τόνισε ο κ. Μανωλάκης.

 246 total views,  2 views today