Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Ζαννετούλης για την συνέντευξη που παραχώρησε στον Sky Ρόδου  και αφορούσε την διοχέτευση των λυμάτων της Ιαλυσού στον βιολογικό της Κρεμαστής.

Η έντονη φραστική  αντιπαράθεση έγινε στη   συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ που πραγματοποιήθηκε με  τηλεδιάσκεψη σήμερα αν και το θέμα για το οποιο έγινε λόγος χθες δεν συζητήθηκε.

Ο  διευθυντής της επιχείρησης κ. Γιώργος Υψηλάντης έψεξε τον κ. Ζαννετούλη για το έργο για το οποίο έκανε λόγο στον Sky . Αν και πλήρως ενημερωμένος για το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνέντευξη  όταν ο κ. Ζαννετούλης  τον παρέπεμψε να ζητήσει το σχετικό ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης τόνισε πως δεν …ακούει Sky.

Tο θέμα  πάντως θα έρθει για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ.

Παραμένουν πάντως τα ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση της επιχείρησης επιλέγει να μην υλοποιήσει το έργο που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και αφορούσε  την αναβάθμιση των αντλιοστασίων της Ιαλυσού.

Σημειώνεται πως το έργο των αντλιοστασίων κατασκευάστηκε επί θητείας του κ. Στέργου Στάγκα στη δήμο Ιαλυσού και σχεδιάστηκε με τη προοπτική τα λύματα της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας να διοχετεύονται στο βιολογικό της Ρόδου που λειτουργεί στην περιοχή Βόδι.

Ωστόσο  τώρα φαίνεται πως υπάρχει αλλαγή αφού αποφασίζεται να διοχετεύονται τα λύματα στον βιολογικό της Κρεμαστής προφανώς με την προοπτική ότι εκεί θα  κατασκευαστεί νέος βιολογικός.

Μάλιστα ο κ. Υψηλάντης στην διένεξη που είχε με τον κ.  Ζαννετούλη δεσμεύθηκε πως το έργο θα γίνει σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Ωστόσο ο κ. Ζαννετούλης έχει ζητήσει όταν το θέμα έρθει για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της  ΔΕΥΑΡ να υπάρχει και εισήγηση της νομικής υπηρεσίας.

 

 2,461 total views,  16 views today