Τα “βρήκαν” Περιφέρεια και ΔΕΥΑΡ για το νερό του Γαδουρά

1854

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον  Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου,    Αλέξανδρο Μανωλάκη, έκανε δεκτό το αίτημά του, για παραχώρηση χρήσης στην ΔΕΥΑΡ των γεωτρήσεων Καλάθου, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Ο Περιφερειάρχης, στην απαντητική επιστολή που απέστειλε χθες ενημερώνει τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ ότι  για τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις υπάρχει σε ισχύ Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας  της Περιφέρειας με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, σκοπός της οποίας είναι η δωρεάν διάθεση νερού από την Περιφέρεια στο Υπουργείο,  προκειμένου αυτό να μεταφερθεί με ευθύνη και δαπάνη του Υπουργείου σε άνυδρα νησιά του χώρου ευθύνης του.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση έχει έναρξη τον Ιούνιο του 2007 και μέσω παρατάσεων που έχουν δοθεί λήγει στις  Ιουλίου 2018. 

Η απαντητική επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, κοινοποιείται στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό  και στον  Δήμαρχο Ρόδου,  Φώτη Χατζηδιάκο.