Δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη τοποθέτηση, εάν οι ακυρώσεις εμβολιασμών σε νοσοκομεία, οφείλονται στην έλλειψη εμβολίων ή εάν γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης δόσεων ενόψει πιθανών ελλείψεων.

Μάλιστα όπως φαίνεται το πρόβλημα μετά τα περιφερειακά νοσοκομεία επεκτείνεται και σε κεντρικά. Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών για τη Δευτέρα.

Παράλληλα υγειονομικοί από όλη τη χώρα καταγγέλλουν ότι υπάρχει αιφνιδιαστική ακύρωση εμβολιασμών κατά του κορωναϊού επ’ αόριστον σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, στα οποία εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί από τις 28/12.

  • Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι στα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά, υπήρξε αιφνιδιαστική «άνωθεν ενημέρωση», όπως λένε, ότι ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου οι εμβολιασμοί είχαν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα αφού σήμερα Σάββατο ήταν να παραληφθούν εμβόλια της Pfyzer στη Ρόδο με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Τα εμβόλια κατά τις πληροφορίες μας δεν παρελήφθησαν και οι εμβολιασμοί δεν θα ξεκινήσουν την Δευτέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου εκφράζεται η δυσαρέσκεια για την εξέλιξη αυτή ενώ και ο διοικητής Γρηγόρης Ρουμάνης εκφράζει άγνοια για τους λόγους της αναβολής της άφιξης και του εμβολιασμού.

Η άφιξη των σκευασμάτων θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου και οι εμβολιασμοί των γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ρόδου θα γίνουν, την επομένη 12 Ιανουαρίου.

 1,853 total views,  2 views today