Δεν εξελίχθηκε τελικά όπως περίμεναν οι επιχειρηματίες η σημερινή ημέρα που ήταν η πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου.

Οι βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από νωρίς το μεσημέρι,χάλασαν τα σχέδια των καταναλωτών που ήθελαν μεν να κάνουν κάποιες αγορές αλλά εμποδίστηκαν από την κακοκαιρία.

“Δεν είχαμε κίνηση στην αγορά. Εξαιτίας των βροχοπτώσεων οι καταναλωτές οι περισσότεροι τουλάχιστον έμειναν εντός των οικιών τους και δεν προσέγγισαν καν το κέντρο της πόλεως”, δήλωσε στο skyrodos.gr ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.

Οι μοναδικές επιχειρήσεις που είχαν κάποια κίνηση, στοιχειώδη τουλάχιστον, ήταν οι καφετέριες.

“Και αυτές όμως άδειασαν από κόσμο μόλις άρχισε να βρέχει καταρακτωδώς.Δυστυχώς μας τα χάλασε ο καιρός”, είπε ο κ. Σπανός.

Σε ερώτηση σχετικά με την κίνηση στην αγορά στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο κ.Σπανός δήλωσε:

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κίνηση ήταν στα επιθυμητά επίπεδα.Οι βόλτες των καταναλωτών στην αγορά είχαν διερευνητικό χαρακτήρα”.

Οι επιχειρηματίες παρά το αρνητικό κλίμα τηρούν στάση αναμονής, καθώς υπάρχει χρόνος για κάνουν ψώνια οι καταναλωτές δεδομένου ότι η εκπτωτική περίοδος ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

Αποτίμηση σε ότι αφορά την κατάσταση στην τοπική αγορά θα γίνει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Μετά την κοπή της πίτας του ΕΣΡ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ.Νίκος Μπόνης θα κάνει αποτίμηση του 2018. Θα μιλήσει για όσα έγιναν στη διάρκεια του περασμένου έτους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει σε επίπεδο ΕΣΕΕ για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ξεκίνησαν οι online αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα

Επίσης θα προσδιοριστούν οι στόχοι για το 2019.

 198 total views,  2 views today