Τα πάνω κάτω στην Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, αφού η πλειοψηφία της καταψήφισε χθες τη γνωμοδότηση της τοποθέτησης στην πλατεία του Ενυδρείου του γλυπτού του Χουάν Ραμόν Μαρτίν, αφιερωμένου στη συνεισφορά των Ροδίων θαλασσοπόρων που ταξίδεψαν με τον Ισπανό καπετάνιο Φερδινάνδο Μαγγελάνο.

Πιο συγκεκριμένα αφού διαπιστώθηκε ότι για την υλοποίηση της προγραμματισμένης εκδήλωσης απαιτείτο υποχρεωτικά να έχει προηγηθεί η λήψη απόφασης από την δημοτική κοινότητα, τα μέλη της που κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για τη χωροθέτηση του γλυπτού ψήφισαν υπέρ η Μάνθα Ζιώγου, ο Κώστας Γλεντής, η Ειρήνη Μαλλιάκα και ο Αθανάσιος Αναγνώστου και κατά τάχθηκαν πέντε σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα οι Χρήστος Μπάρδος, Γιώργος Μπελιγράδης, Τσαμπίκος Βασιλαράκης, Κώστας Τρέχας και Δήμητρα Μελλίνη, ενώ παρών ψήφισαν οι: Δημήτρης Ιντζές, Μιχάλης Μαντικός, Ιφιγένεια Λοΐζου, Εύα Μαντικού, Στέφανος Πορτσέλλη και Στράτος Καρανικόλας.

Ως εκ τούτου η απόφαση ήταν αρνητική για την αποδοχή της δωρεάς του γλυπτού, την χωροθέτηση του στην πλατεία του Ενυδρείου και την τελετή αποκάλυψης του μνημείου.

Ύστερα και από αυτή την εξέλιξη νέα πυρά εναντίον της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ρόδου, Μάνθας Ζιώγου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο τοπικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, Μιχάλης Μαντικός. Ο κ. Μαντικός κάνει λόγο για θλιβερή, συνεχή προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου από την Πρόεδρο, απαξιώνοντας το ρόλο του, αφού του στερεί την δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, για λόγους που μπορούν να γίνουν αμέσως αντιληπτοί από τα πρακτικά- και όχι μόνο- των συνεδριάσεων του Συμβουλίου.

Μετά το σάλο που προηγήθηκε της απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου αλλά και το συνεχές άδειασμα της Προέδρου της Κοινότητας, Μάνθας Ζιώγου από συμβούλους της παράταξής του Δημάρχου, ο κ. Καμπουράκης προσπάθησε να βάλει “φρένο” στις μεταξύ τους κόντρες και στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του, με τους τοπικού του συμβούλους, τους ζήτησε να επανεξετάσουν το όλο θέμα και να λάβουν την ορθή απόφαση.

Ωστόσο παρά την αρνητική απόφαση, η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στη μνήμη των τεσσάρων Ρόδιων ναυτικών που συμμετείχαν στον πρώτο περίπλου της γης πριν από 500 χρόνια υπό τον Μαγγελάνο, έγινε στη Ρόδο όπως είχε προγραμματιστεί από τον Δήμο και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα.

 1,411 total views,  4 views today