Τα ψηφοδέλτια τυπώθηκαν, οι υποψήφιοι τρέχουν, ένας ακόμη υποψήφιος γραμματέας στα κρυφά

548

Στις 4 το πρωί τυπώθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, που επισκιάζουν όλα τα άλλα τοπικά και εθνικά γεγονότα, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος!

Αμέσως μετά την εκτύπωση, τα ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στα εκλογικά τμήματα και ήδη είναι εκεί για την αυριανή ψηφοφορία. Οι υποψήφιοι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δόθηκαν να τα κυκλοφορήσουν μακρυά από τις κάλπες κι έτσι μέχρι τώρα δεν κινούνται με την γνωστή μέθοδο των προσταυρωμένων ψηφοδελτίων.

Στην εκλογική μάχη έχουν πέσει κυριολεκτικά όλοι οι υποψήφιοι ενώ στη Ρόδο η προσοχή επικεντρώνεται σε μερικούς που θέλουν να ελέγξουν την εκλογή Γραμματέα με τις γνωστές και ξεπερασμένες μεθόδους.

Μια υποψηφιότητα που εμφανίζεται ως καταλυτική για την τελική επικράτηση στη θέση του Γραμματέα, είναι αυτή της συζύγου του Ιωάννη Καμπούρη, που αίφνης αναδεικνύεται σε παράγοντα των εξελίξεων! Η κ. Μαντικού φαίνεται πως δεν κινείται στις δυό εξάδες που υποστηρίζονται από τις διαμορφωμένες ομάδες, επιδιώκεται να εκλεγεί και να αποτελέσει το «έβδομο» μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, που με την ψήφο της θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος Γραμματέας, αφού θα πάει προς την μια ή την άλλη πλευρά των δυό σχηματισμένων ομάδων με τις εξάδες τους.

Σημειώνεται πως οι δυό ομάδες έχουν σαν κυρίαρχο γνώρισμα τις τάσεις και προτιμήσεις τους: Η μια είναι ξεκάθαρα υπέρ του Νικηφόρου Παπανικόλα, η άλλη, υπέρ αυτού που θα περάσει μπροστά, είτε του Αλέξανδρου Παπουρά είτε του Νίκου Μουτσάκη.

Εντωμεταξύ δεν λείπουν και οι μικροκαβγάδες και οι κόντρες εν όψει των εκλογών, με τελευταίο επεισόδιο χτες το βράδυ, όταν λογοφέρανε Καλοπήτας και Ζαννετούλης. Μάλιστα για το επεισόδιο αναφέρθηκαν και κουβέντες για …μεθυσμένο, που δεν αληθεύουν. Φυσιολογικά αυτό αναδεικνύει την λογική που ορισμένοι χρησιμοποιούν, δηλαδή «όλα τα μέσα στην εξυπηρέτηση των στόχων»!!

Ενας ακόμη υποψήφιος στα κρυφά ή στα φανερά;

Ο Γεράσιμος Παρασκευάς, γιός του Τιμόθεου, από πολλά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρεται ως ένας ακόμη υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα, που θα προκύψει μόνο αν οι εκλογικές διαδικασίες του το επιτρέψουν και αφού διαφανεί η πρόθεση των μελών που θα αποτελέσουν την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στα νότια Δωδεκάνησα. Με λίγα λόγια, η ανακοίνωση υποψηφιότητας θα γίνει μετά την εκλογή των δεκατριών μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής

Σημειώνεται τέλος πως, στη Ρόδο είναι και στη Ρόδο θα ψηφίσει, ο Γιώργος Νικητιάδης, ασχολούμενος με την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και την αυριανή διαδικασία. Ο ίδιος αύριο στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο της πόλης της Ρόδου και θα κάνει και δήλωση.