Τελείωσαν και αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές!

104

Τελείωσαν λοιπόν και αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκλογές μεγάλης πόλωσης που προκάλεσαν πολλά πάθη στις τοπικές κοινωνίες.

Του Γ. Γεωργαλίδη

Με αφορμή όμως αυτή την εκλογική διαδικασία θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια για ζητήματα δημοκρατίας. Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε η προσπάθεια της ΝΔ να ελέγξει μέχρι και την τελευταία Περιφέρεια – Δήμο όπου υπήρχε ισχυρή υποψηφιότητα διαφορετικής κομματικής ταυτότητας. Για παράδειγμα είδαμε πρόσφατα στον Δήμο Χαλανδρίου ο υπουργός εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης να εκβιάζει τους πολίτες λέγοντας πως "Αν βγει δήμαρχος ο κ. Ρούσσος (με τη στήριξη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα του κάνουμε την ζωή δύσκολη…", είδαμε στην Πάτρα στέλεχος της ΝΔ να λέει πως "Αν χάσει ο Πελετίδης θα έρθει χρήμα στην Πάτρα… δήλωση που μας γεννάει το ερώτημα. Μέχρι τώρα δεν του έδιναν επειδή δεν ήταν ΝΔ;

Τέλος, το πιο τρανταχτό παράδειγμα στην Θεσσαλία, όπου η απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον υπό δικαστική διερεύνηση κ. Αγοραστό ώθησε, πέρα από την συνεχόμενη παρουσία κυβερνητικών κλιμακίων, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη να πει ότι Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα των χρονοδιαγραμμάτων για τις αποζημιώσεις που εξαγγείλαμε.

Αυτά ήταν κάποια μόνο από τα παραδείγματα πολιτικών εκβιασμών" της ΝΔ χωρίς φυσικά να λησμονούμε την εκστρατεία λάσπης προς κάθε υποψήφιο άλλου κόμματος (με αποκορύφωμα την προσπάθεια να παρουσιαστεί ο κ. Χάρης Δούκας στο Δήμο Αθηναίων ως ακροαριστερός μπαχαλάκιας), αλλά και τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι "Δήμαρχοι που έχουν αμφίσημη στάση στο Μεσανατολικό ζήτημα δεν είναι
ικανοί να διαχειριστούν χρήματα"!!!

Σκεπτόμενος αυτά, μου ήρθε στο μυαλό η δήλωση του Γ. Παπανδρέου το βράδυ της 25ης Ιουνίου μετά τις δευτέρες εκλογές και την σαρωτική νίκη της δεξιάς παράταξης: "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ από τη συγκέντρωση πλούτου, εξουσίας και μέσω ενημέρωσης στα χέρια των λίγων;.

Το μήνυμα είναι σαφές. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε στον πολιτικό εκφυλισμό και την
προσπάθεια ελέγχου όλων των αρμών της εξουσίας που μας οδηγεί στο δίλλημα της
αποκλειστικής επιλογής ανάμεσα σε "Αγοραστούς και Αγορασμένους.

Να μην προχωρήσει η καλπάζουσα "Ορμπανοποίηση" της χώρας κατά το υπαρκτό πρότυπο της Ουγγαρίας, που το σύστημα της Δεξιάς προωθεί!
Χθες δόθηκε η πρώτη απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κόμμα
που μπορεί να κερδίσει την ΝΔ. Οι Δημαρχίες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και οι Περιφέρειες Κρήτης και της Θεσσαλίας κερδήθηκαν από στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ ένας (1) στους τρεις (3) δήμους της Ελλάδας έχουν Δήμαρχο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ!

Είναι πλέον φανερό ότι έχουν μπει οι βάσεις για την πλήρη επιστροφή του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου, με ορόσημο τις επερχόμενες ευρωεκλογές την 9/6/2024 και τη 2η θέση που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την πορεία νίκης στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2027.