Τερτίπια οι πρόωρες εκλογές στην ΕΞΡ!

637

Τερτίπια των  ξενοδόχων χαρακτήρισε την απόφαση που ελήφθη από τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων  στον Επισιτισμό Τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου.

Μιλώντας στον Sky  σήμερα ο κ. Χότζογλου υπογράμμισε πως ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και της ΠΟΞ κ. Άρης Σουλούνιας και οι υπόλοιποι τρεις ξενοδόχοι που δήλωσαν αντίθετοι με τη διενέργεια των εκλογών τόσο γρήγορα, δηλαδή στις 26 Ιανουαρίου είναι σωστή.

“Αυτό που έγινε στην ΕΞΡ το εκλαμβάνουμε ως τερτίπι. Θα συμφωνήσουμε με τους τέσσερις ξενοδόχους που διαφώνησαν, δηλαδή του κ. Α. Σουλούνια και των υπόλοιπων επιχειρηματιών και είπαν ότι θα μπορούσαν οι εκλογές σε δύο μήνες. Ο πρόεδρος της ΕΞΡ απολάμβανε την εμπιστοσύνη  όλης της ενώσεως.  Να ξέρουν οι ξενοδόχοι στη Ρόδο αλλά και στο Λασίθι ότι εφόσον δεν ανανεωθεί η τοπική κλαδική θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις της εθνικής κλαδικής σύμβασης δηλαδή αυτή που υπογράφει η ΠΟΕΕΤ με την ΠΟΞ. ΄Ομως έτσι θα υπάρξει πρόβλημα και για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους”, δήλωσε ο κ. Χότζογλου.

Ο κ. Χότζογλου ενημερώθηκε από την περασμένη Παρασκευή για όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της  ΕΞΡ.

Αύριο η  πρώτη συνάντηση με την ΠΟΞ

Σε ερώτηση για την πρώτη συνάντηση με την διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για την υπογραφή της  κλαδικής σύμβασης εργασίας ο κ. Χότζογλου δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Οι συνδικαλιστές επιδιώκουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων καθώς και την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων.

«Η πρώτη συνάντηση πάντα έχει διερευνητικό χαρακτήρα. Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι ενόψει της νέας  κλαδικής ειδικά στο χώρο των ξενοδοχείων δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για  κάτι άλλο εκτός από αυξήσεις στους μισθούς . Τον καιρό της κρίσης υποχωρήσαμε. Από εκεί και μετά ο κλάδος δεν έχει ζήσει κάποια κρίση», δήλωσε ο κ. Χότζογλου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν όπως επανέλαβε ο κ.Χότζογλου αυξήσεις της τάξεως του 6-7% σε βάθος τριετίας.

«Οι συνάδελφοι μας δεν θα συμφωνήσουν σε αυξήσεις της τάξεως του 1 με 1,5%. Πρέπει και οι εργαζόμενοι  να δουν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους», τόνισε.

Ο κ. Χότζογλου αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας στα οποία καταφεύγουν πολλοί εργαζόμενοι για να πιάσουν δουλειά στα  ξενοδοχεία .

“Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι που πιάνουν δουλειά στα ξενοδοχεία μέσω αυτών των γραφείων να έχουν ίσα δικαιώματα”, είπε.