Τετράδη: Για άλλη μια φορά μας οδηγεί η πανδημία!

314

«Θα πάμε καλύτερα σε ότι αφορά τις αφίξεις των τουριστών το φετινό  καλοκαίρι παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν  τώρα υστέρηση οι κρατήσεις»

Αυτό δήλωσε στον Sky σήμερα η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χριστίνα Τετράδη.

Αναλυτικότερα σχολιάζοντας την υστέρηση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις τόνισε πως  εξαιτίας της πανδημίας οι Ευρωπαίοι δεν προγραμματίζουν τις διακοπές τους τώρα.

«Είναι λογικό αυτό που γίνεται με τις κρατήσεις. Για άλλη μια φορά η πανδημία είναι αυτή που μας οδηγεί. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε από αυτό τόσο το καλύτερο για τις κρατήσεις. Είναι σαφές πως η νέα σεζόν θα είναι καλύτερη. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να ζει με την πανδημία», δήλωσε η κ Τετράδη.

Μέχρι την άνοιξη όπως εκτίμησε η κ. Τετράδη θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

«Περιμένουμε μια καλύτερη χρονιά από το 2021», υπογράμμισε.

«Υπάρχει και το θέμα της εξάρτησης από τους tour operator. Οι ξενοδόχοι αναγκάζονται συνεχώς να λειτουργούν με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις κάτι που έχει επίδραση στα έσοδα όμως.

Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτό να ανοίξουν τα ξενοδοχεία το Μάρτιο τόνισε:

«Ζούμε με την εξέλιξη της πανδημίας. Το αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία το Μάρτιο θα το εξετάσουμε. Δεν είναι εύκολο να  αποφασίσουμε κάτι τώρα. Οι δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η επιβίωση. Αυτή έχουν  μπροστά τους τα ξενοδοχεία» .