Τετράδη: Το πρόβλημα μας φέτος είναι το κόστος λειτουργίας και όχι οι αφίξεις που θα έχουμε !

150

Το σημαντικό φέτος είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία  για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και στην οικονομία δήλωσε στον Sky η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ κ. Χριστίνα Τετράδη.

«Είναι σοβαρό το θέμα που αφορά την οικονομία.  Έχουμε και ελλείψεις που θα δυσκολέψει τη λειτουργία μας και θα την κάνει πιο ακριβή. Χρόνια τώρα παρακαλούσαμε να έρθει κόσμος και τώρα αγωνιούμε για το κόστος της λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», είπε η κ. Τετράδη.

Το πιο σημαντικό ζήτημα για τους ξενοδόχους φέτος όπως τόνισε δεν είναι τόσο οι αφίξεις αλλά η αύξηση τους κόστους στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

«Τα  δυο προηγούμενα χρόνια ασφαλούς λειτουργίας  μας έχουν δώσει το προβάδισμα. Η τουριστική κίνηση πάει καλά και από τις βασικές μας αγορές.  ΄Ολες δείχνουν  να πηγαίνουν καλά», τόνισε η κ. Τετράδη.

Ωστόσο πηγή ανησυχίας για τους ξενοδόχους σε όλη τη χώρα είναι οι τουριστικές αγορές της Ρουμανίας και της Πολωνίας.

« Δεν αποκλείεται μάλιστα το άνοιγμα της Πολωνικής Αγοράς θα μετατεθεί για  ένα μήνα αργότερα.  Έχουμε κράτημα και ακυρώσεις από την Πολωνία», είπε η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και πρόσθεσε πως η βάση  για φέτος θα είναι οι κλασικές αγορές.

«Το πρόβλημα μας είναι το κόστος λειτουργίας και οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και στην ενέργειας. Εμείς έχουμε αποτυπώσει την κατάσταση και θα παρουσιάσουμε στην κυβέρνηση αυτό που συμβαίνει. Μαζί με τον ΠΟΞ και τον ΣΕΤΕ έχουμε ζητήσει την εφαρμογή μέτρων  από την κυβέρνηση για τον τομέα», είπε η κ. Τετράδη.

Σε ερώτηση  για τους Έλληνες επισκέπτες η κ. Τετράδη τόνισε πως το Πάσχα δεν πήγαν τόσο στα ξενοδοχεία αλλά στα εξοχικά τους και  σε σπίτια συγγενών και φίλων.