Τζεφ Μπέζος: Μια μέρα στη ζωή του νέου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

1650

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος είναι από χθες ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 90,6 δισ. δολάρια, εκθρονίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς. Εκτός από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο Μπέζος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικών ταξιδιών Blue Origin και της εφημερίδας The Washington Post. Αυτές είναι μερικές από τις καθημερινές του συνήθειες:

* Ο Τζεφ Μπέζος πιστεύει στις ευεργετικές ιδιότητες ενός καλού ύπνου. Φροντίζει να συμπληρώνει 8ωρο και ξυπνάει κάθε πρωί μόνος, χωρίς τη βοήθεια ξυπνητηριού.

* Πάντα ξεκινάει την ημέρα του με ένα καλό, υγιεινό πρωινό, παρέα με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Μακένζι Μπέζος (φωτογραφία).

* Για να περνάει ποιοτικό χρόνο με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους, δεν προγραμματίζει ποτέ πρωινά ραντεβού.

* Γενικά ο Μπέζος δεν είναι μεγάλος φαν των συναντήσεων και των συσκέψεων. Μέσα σε ένα χρόνο συναντά τους επενδυτές της Amazon μόλις για έξι ώρες συνολικά.

* Όταν αποφασίζει να κάνει σύσκεψη, θέλει μικρά και ευέλικτα σχήματα. Εφαρμόζει τον κανόνα «δύο πίτσες», που σημαίνει ότι τόσες πίτσες χρειάζεται για να ταΐσει όλους τους συμμετέχοντες.

* Έχει τη φήμη του εκρηκτικού χαρακτήρα ως αφεντικό, ωστόσο λέγεται ότι έχει προσλάβει ειδικό για να τον βοηθήσει να ρίξει τους τόνους.

* Στην Amazon έχει επιβάλλει ένα λιτό στυλ σε σχέση με εταιρείες όπως η Google και η Facebook. Δεν προβλέπονται παροχές όπως μασάζ και δωρεάν γεύματα για τους υπαλλήλους.

* Του αρέσει να πειραματίζεται στο φαγητό. Όταν κοιτάζει ένα μενού θα επιλέξει «αυτό που δεν καταλαβαίνω τι είναι, αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ξανά», όπως λέει.

* Αυτό που κάνει πάντα μετά από ένα δείπνο στο σπίτι, είναι να πλένει τα πιάτα. «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι το πιο σέξι πράγμα που κάνω», έχει δηλώσει.

* Δεν γνωρίζει κανείς αν και πόσο γυμνάζεται, ωστόσο πρόσφατες φωτογραφίες του (επάνω) όπου εμφανίζεται αρκετά μυώδης έγιναν αφορμή για πλακατζίδικες συγκρίσεις με τον ηθοποιό Βιν Ντίζελ.

* Το αγαπημένο του χόμπι είναι να τριγυρνάει με υποβρύχιο στον βυθό του Ατλαντικού και να περισυλλέγει κομμάτια από παλιούς πυραύλους της NASA που έχουν καταλήξει εκεί. Συχνά παίρνει και τα παιδιά του μαζί.

* Λατρεύει τη σειρά «Star Trek». Μάλιστα στην τελευταία ταινία «Star Trek Beyond» έκανε ένα σύντομο πέρασμα ως εξωγήινος (δεξιά στη φωτογραφία).