Τηγανητά κολοκυθάκια και καλαμαράκια, τέλος από τις ταβέρνες;

594

Μετά τις σκέψεις για τις τηγανητές πατάτες, οι ιδιοκτήτες σε ταβέρνες, εστιατόρια και fast food, σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού και άλλα αγαπημένα είδη όπως τα καλαμαράκια και τα κολοκυθάκια. Γενικώς δηλαδή  προσανατολίζονται να βγάλουν από το μενού είδη που στο τηγάνισμα απορροφούν πολύ λάδι .

Και αυτό γιατί  είναι αντιμέτωποι με τις τσουχτερές τιμές στο ηλιέλαιο λόγω του κύματος της  ακρίβειας που χτυπά την αγορά.

Όπως αναφέρουν, το κόστος για το τηγάνισμα των προϊόντων αυτών είναι αποτρεπτικό. Ωστόσο εάν συνεχίσουν να τα συμπεριλαμβάνουν στο μενού θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η πελατεία.

«Φτάσαμε σήμερα να αγοράσουμε 32,50 ευρώ το 10λιτρο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν από το μενού ότι έχει σχέση με τηγανιτό» τόνισε -μεταξύ άλλων- επιχειρηματίας της εστίασης στην Χαλκιδική, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο.  Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική για να συνεχίσουμε να τηγανίζουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα το να πουλάω ένα προϊόν το οποίο το βάζω από το τσέπη μου. Εμείς  εάν ανεβάσουμε τις τιμές στα μενού, ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει καθώς οι μισθοί παραμένουν ίδιοι», τόνισε άλλος καταστηματάρχης.

Ωστόσο είναι ερώτημα πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα ταβέρνες και εστιατόρια που  το μενού τους στηρίζεται αποκλειστικά σε φαγητά της ώρας, που απαιτούν είτε ψήσιμο στα κάρβουνα ή τηγάνισμα !

Και  τι θα κάνουν αν οι πελάτες επιθυμούν περισσότερο τηγανητά, μελιτζάνες, καλαμαράκια  ψάρια  και θαλασσινά; Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και θα γίνει  πονοκέφαλος και για τα εστιατόρια της Ρόδου και για αυτά που λειτουργούν στο κέντρο στη Μεσαιωνική Πόλη και στις δημοτικές ενότητες.