Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια του briefing.

Ωστόσο, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να αναγγείλει ούτε νέο lockdown για την Αττική, που «βράζει» λόγω του νέου κορωνοϊούούτε πρόσθετα μέτρα αλλά θα αναφερθεί στην κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα και στο τι θα πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί lockdown, παρά τα όσα φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, απόφαση του Πρωθυπουργού είναι η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και η διεύρυνσή τους και όχι ένα lockdown. Μάλιστα όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών όπως χρήση μάσκας, χρήση απολυμαντικών και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, καθώς το τοπίο παραμένει θολό σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα και το επόμενο έτος θα μας βρει με τον κορωνοϊό στην ζωή μας άρα δεν είναι λύση το lockdown.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με την προσθήκη καθημερινά νέων ΜΕΘ αλλά και προς την διεύρυνση των υπάρχοντων μέτρων όπως η αλλαγή στις ώρες πώλησης αλκοολούχων ποτών από περίπτερα σε πλατείες για την αποφυγή συνωστισμού και η καθολική χρήσης μάσκας.

Επίσης, εξετάζεται ο νέος περιορισμός των ωραρίων σε εστιατόρια και μπαρ καθώς και η αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την ενίσχυσή τους προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

«Είμαστε σε κρίσιμη φάση»

«Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση για αντιμετώπιση της πανδημίας. Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί από όλους μας σοβαρά υπόψιν», είπε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών.

«Χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν οδηγεί σε εφησυχασμό αλλά σε εγρήγορση προκειμένου να τη βελτιώσουμε. Η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά και η στρατηγική μας απέναντι στον κορωνοϊό για να είναι αποτελεσματική είναι επίσης δυναμική», αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

«Προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα που θα κοστίσουν και στην οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εφαρμόζουμε όλοι σχολαστικά τα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί και αποφασίζει η Πολιτεία», συμπλήρωσε.

 884 total views,  2 views today