Τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Κρεμαστινό τίμησαν φέτος τα καρδιολογικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και Πειραιά “Αγιος Παντελεήμων”, για το συνολικό του έργο σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Υγείας Πειραιώς και Αιγαίου στο πλαίσιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)».

Ο Καθηγητής Κρεμαστινός του οποίου η πολυετής ιατρική σταδιοδρομία συνδέθηκε με τις σημαντικότερες καρδιολογικές κλινικές όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας “Γεώργιος Γεννηματάς”, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο “Αττικόν” τις οποίες οργάνωσε εκ του μηδενός.

Η βράβευση έγινε παρουσία των συνεργατών του Καθηγητή οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα είναι καθηγητές Καρδιολογίας και διευθυντές σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Μετά την βράβευση του από τον Καθηγητή Γεώργιο Παρχαρίδη, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτριος Κρεμαστινός, μίλησε στο κοινό για το πως κατόρθωσε να συνδυάσει την ιατρική του ιδιότητα με την πολιτική, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά, δίνοντας ουσιαστικά συμβουλές αξιοκρατίας στους νέους γιατρούς.

 306 total views,  2 views today