Την Πάτμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουνάκης

119

Την Πάτμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης  Κουνάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στα νησιά.

Ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Ελευθέριο Πέντε, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σεραφείμ Μπλούκα, τον  αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μιχάλη Κωσταντά, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη και τον

Υπεύθυνο βιβλιοθήκης της Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Θεολόγου κ. Ματθαίο Μελιανό.

Σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της δομής. Ο  υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε την ανάγκη να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες διαμονής τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Δήμαρχο Πάτμου, τον  Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού βρέθηκαν τα προβλήματα υγειονομικής φροντίδας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη  μικροβιολογικού εργαστηρίου, που δυσχεραίνει το έργο των γιατρών και επιτείνει την ταλαιπωρία των πολιτών. Σε ό, τι αφορά στην κρουαζιέρα,  έγινε αναφορά στις ενέργειες της δημοτικής αρχής που αφορούν στην  κατασκευή μώλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων με τον υποψήφιο  βουλευτή να  επικροτεί την προσπάθεια του Δημάρχου.

Ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης επισήμανε την ανάγκη  δημιουργίας cluster κρουαζιέρας που θα βοηθήσει την Πάτμο να γίνει βασικός προορισμός θαλάσσιου τουρισμού αλλά και θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση όχι μόνο του νησιού αλλά και της ευρύτερης των περιοχής.

Αναφορικά με το μεγάλο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, επισημάνθηκε  για ακόμα μια φόρα η επιτακτική ανάγκη επαναφοράς τους. Μεγάλη βαρύτητα  δόθηκε στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Πάτμου με τα γειτονικά νησιά και  τη Ρόδο, ιδιαιτέρως  τους χειμερινούς μήνες, περίοδος κατά την οποία τα  ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν επαρκούν γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση των κατοίκων του νησιού.

Σε συνάντηση που είχε με τον κ. Μελιανό συζήτησαν για την συμβολή της Ιεράς Μονής Πάτμου στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού ενώ  συζητήθηκαν και οι προοπτικές περαιτέρω ανάδειξης της ιστορικής σημασίας της βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει ανεκτίμητους θησαυρούς. Επιπροσθέτως  έγινε αναφορά στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή η οποία ιδρύθηκε από τον  Άγιο Ιεροδιάκονο Μακάριο Καλογερά. Σημειώνεται ότι η Πατμιάδα  διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Ιστορία καθώς σπουδαίες  προσωπικότητες, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του ελληνικού έθνους φοίτησαν εκεί.

Η σημασία της Σχολής καθιστά  επιβεβλημένη την αναβάθμισή της.

Ο υποψήφιος βουλευτής διαβεβαίωσε τον Υπεύθυνο βιβλιοθήκης της Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Θεολόγου ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση.