????????????????????????????????????

«Ευρωφελή και ανθενωτικά» είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Συριόπουλου, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την Πέμπτη  18  Απριλίου στις  19:00  , στην αίθουσα Γ Καραγιάννης του ΕΒΕΔ.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου και το θέμα που πραγματεύεται ομιλία θα πραγματοποιήσει, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης. Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο καθηγητής κ. Δημ. Ντάλης.

Το βιβλίο είναι ταυτόχρονα ό,τι πιο επίκαιρο και ό,τι πιο διαχρονικό αναφορικά με την ιστορική διαδρομή της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τη σημερινή δομή και λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, την πορεία προς την ΟΝΕ με ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον «Γολγοθά των ελληνικών προγραμμάτων», τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ως «ανθενωτικές απειλές», το Brexit που εξελίσσεται σαν… τηλεοπτικό σήριαλ και την προοπτική αλλαγών στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

Μια βαθιά δημοσιογραφική ματιά, με ισορροπημένη προσέγγιση στα πλέον ευαίσθητα ζητήματα, με τεκμηρίωση και με καλοφτιαγμένους πρωτότυπους πίνακες που εξηγούν με εξαιρετικά απλό τρόπο το σημερινό τοπίο και εκείνο των σχεδιαζόμενων αλλαγών.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, χωρίς περίπλοκες αναφορές, χωρίς λεπτομέρειες για τον ανυποψίαστο στα ευρωπαϊκά θέματα αναγνώστη.

Είναι αυτό που λέμε ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, σε ορισμένες περικοπές του έως και διασκεδαστικό καθώς ο συγγραφές δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Αναδεικνύει τις ευθύνες τις ΕΕ στη σύγχυση που έχει προκληθεί σε αρκετούς τομείς, αλλά και στο ζήτημα της οικονομικής ύφεσης, και παράλληλα εξηγεί για πιο λόγο η Ένωση συνιστά τη μόνη ασφαλή προοπτική για τους πολίτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η Ομάδα Αιγαίου, 25 χρόνια κοντά στους δοκιμαζόμενους νησιώτες

Ο Γιώργος Συριόπουλος σημειώνει:

«Εκείνοι που βιώνουν την αξία και τη χαρά της δημιουργίας, πλάθοντας υπεύθυνα μικρούς ή μεγαλύτερους κόσμους, µε υψωμένα χέρια, πυρωμένη καρδιά και ονειρική φαντασία, αντιλαμβάνονται εύκολα ότι και στην Ευρώπη κάθε βήµα µπροστά είναι αποτέλεσµα δράσης, πρωτοτυπίας και αποφασιστικότητας. Το µωσαϊκό πολιτισµών, λαών και ιδεών είναι η συµπαγής βάση της διαρκώς εντονότερης διαδικασίας σύγκλισης σε όλα τα επίπεδα. Επειδή όσα ενώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που θα µπορούσαν να τους χωρίσουν.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σε µια χρονική στιγµή που πολλοί θεωρούν ότι το σπάνιο ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίζεται συθέμελα από τις ασύµµετρες απειλές, τις ανισορροπίες και τις εξωτερικότητες. Όµως, αυτό το οικοδόµηµα έχει ιστορικά αποδείξει ότι ενισχύεται από τις κρίσεις και τις οξειδώσεις που μοιάζουν να το απειλούν. Μεγαλείο της διαρκούς µετεξέλιξης της Ευρώπης είναι ο συµβιβασµός του ρεαλισµού µε τον ιδεαλισµό. Η  σύντηξη των ετερόκλητων στοιχείων. Η δηµιουργική ώσµωση ιδεών σε ώρες καθοριστικά κρίσιµες. Παραδοξότητες που έχουν παραγάγει ενοποιητική ουσία σµιλεύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση»

 190 total views,  2 views today