Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ Ρόδου), με κοινοποίηση στους: Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βεσυρόπουλο Απόστολο, Υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Πιτσιλή Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Χατζημάρκο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Αντώνιο Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου & Πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, Κ. Ζωγραφίδη  Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, Γ. Πάππου Ιωάννη Πρόεδρο ΕΒΕΔ.

Για το θέμα μίλησε στον sky και η λογίστρια-φοροτεχνικός Χρυσούλα Ελευθεριάδη-Ροδίτη, περιγράφοντας καταρχήν το “βουνό” διεκπεραιώσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι συνάδελφοι της, με τις νέες ΚΥΑ συνεχώς και από την άλλη, δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020, με τον αριθμό κρουσμάτων στα μέλη του κλάδου τους να αυξάνονται καθημερινά, να έχουν χαθεί ζωές συναδέλφων τους από τη νόσο και ακόμη περισσότεροι να βρίσκονται σε καραντίνα εξ αιτίας αυτής, κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται το δικαίωμα του λογιστή στην ασθένεια, επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα.

Η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό:

Κύριε Πρωθυπουργέ, Ως ΕΛΦΕΕ Ρόδου θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε το βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παππά για την πρωτοβουλία του. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του βουλευτή και ευελπιστούμε στην κατανόηση και εκ μέρους της κυβέρνησης ως προς την άμεση ανάγκη εφαρμογής των προτεινόμενων διατάξεων. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς συμμετείχε στην κατάθεση πρότασης τροπολογίας προκειμένου επιτέλους και ο λογιστής φοροτεχνικός να μπορεί να παρέχει στον εαυτό του κάθε φροντίδα όταν ασθενεί λόγω Κορωνοϊού, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να απέχει από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020, με τον αριθμό κρουσμάτων στα μέλη του κλάδου μας να αυξάνονται καθημερινά, να έχουν χαθεί ζωές συναδέλφων από την νόσο και ακόμη περισσότεροι να βρίσκονται σε καραντίνα εξ αιτίας αυτής, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται το δικαίωμα του λογιστή στην ασθένεια, επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα.

Από μια ΑΑΔΕ που θεωρεί εφικτή από 1/1/21 την on line ενημέρωση των πληροφοριακών συστημάτων της για τις τσίκλες που δίνονται απ’ τα περίπτερα της γειτονιάς , περιμένουμε εξίσου εύκολα και άμεσα να διαπιστώνει το αυτονόητο σε πραγματικό χρόνο. Ότι ο λογιστής ασθένησε και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ότι απαιτείται να του δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να προστατεύσει την υγεία του, σωματική και ψυχική, αλλά να διασφαλίσει και την σωματική του ακεραιότητα. Οι λογιστές είναι ανθρώπινα όντα. Δεν είναι ρομπότ. Το έχουν αντιληφθεί προς τιμήν τους, έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και για το λόγο τούτο κατατέθηκε πρόσφατα τροπολογία, η οποία δυστυχώς απορρίφθηκε.

Η υπόσχεση του εάν κι εφόσον, θα δούμε κλπ. δεν μας ικανοποιεί. Η πανδημία είναι εδώ. Τώρα. Νοσούμε κάθε μέρα. Γιατί δεν καταλαβαίνετε τον κίνδυνο; Γιατί; Με ποια λογική; Το δικαίωμα στην ασθένεια είναι κατοχυρωμένο από το 2004 με νόμο. «Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα της υγείας, και ειδικότερα, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας και ασφάλειας, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και της αξιοπρεπούς μεταχείρισης στη παροχή υπηρεσιών υγείας και το δικαίωμα προστασίας της υγείας με κατάλληλα μέτρα πρόληψης ασθενειών καθώς και φροντίδας υγείας, αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, γι’ αυτό και η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τον “Περί της Κατοχύρωσης και της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο του 2004”».

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερωθεί της τροπολογίας που κατέθεσαν οι βουλευτές της παράταξης του,να κατανοήσει τη σοβαρότητα του θέματος να λάβει υπόψη του τον κίνδυνο που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε ως προς την υγεία μας και να μεριμνήσει τα δέοντα, προκειμένου η ΑΑΔΕ να υπερκεράσει τα όποια τεχνικά προβλήματα επικαλείται και να μας διασφαλίσει το δικαίωμα στην υγεία. Λύσεις υπάρχουν. Πρόθεση;

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

Σπυρόπουλος Σπύρος Περάκης           Γεώργιος Τσαμπίκος

 1,354 total views,  6 views today