Την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Σωματείου Ξεναγών Ρόδου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου  κ.Μιχάλη Καληωράκη, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει με τις κλοπές σε βάρος των επισκεπτών της Λίνδου.

Πάντως ο πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών κ. Αλέξανδρος Κολλιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον αστυνομικό Διευθυντή κ. Καληωράκη του εξήγησε το πρόβλημα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και γίνεται για μια φορά ακόμη η αιτία δυσφήμισης για τη Ρόδο.

Ο κ. Καληωράκης κατανόησε την κρισιμότητα της κατάστασης και δήλωσε στον κ. Κολλιάδη ότι θα διεξάγει έκτακτους ελέγχους για να μπει τάξη, στην περιοχή που καθημερινά συγκεντρώνει χιλιάδες επισκεπτών.

Στην περιοχή θα σπεύσει περιπολικό με αστυνομικούς σε χρόνο που δεν θα γίνει γνωστός και θα διενεργηθούν έλεγχοι για να πιαστούν οι …πορτοφολάδες.

« Περιγράψαμε στον κ. Καληωράκη το πρόβλημα που γίνεται αιτία δυσφήμισης για τη Ρόδο. Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες κλέφτες που ξαφρίζουν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα από τους τουρίστες . Δρουν καθημερινά σχεδόν με επαγγελματικό τρόπο όπως στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα στον Sky για το πρόβλημα ο πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών.

Όπως τόνισε ο κ. Κολλιάδης και σήμερα καταγγέλθηκαν άλλες δύο κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες που είχαν επισκεφθεί τη Λίνδο.

Τα σημερινά περιστατικά έγιναν κατά τη μεταφορά των τουριστών με τα λεωφορεία από την πλατεία της Κράνας στην παραλία.

Οι κλέφτες είναι ντυμένοι σαν τουρίστες και εκμεταλλεύονται το συνωστισμό είτε στους δρόμους ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατακλέβουν τους επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ν. Αιγαίο: Στις 825.923 οι διεθνείς αφίξεις ως τα μέσα Σεπτέμβρη

Στο σημερινό περιστατικό έδρασαν τέσσερα άτομα που είχαν μπει στο λεωφορείο που μετέφερε τους τουρίστες από την πλατεία στην παραλία.

Ωστόσο εκτιμάται πως πρόκειται για κύκλωμα για το οποίο «εργάζονται» πολύ περισσότερα άτομα που δρουν με επαγγελματικό τρόπο καθημερινά.

Από τη Λίνδο σήμερα διακινήθηκαν περισσότερα από 2.000 τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη και άλλα αξιοθέατα.

 128 total views,  2 views today