Σοκ προκαλούν τα 3.586 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο και το νέο θλιβερό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους.

Από τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, 32 εντοπίστηκαν στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα:16 στη Ρόδο, 14 στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και 2 στην Κω.

51 ασθενείς έχασαν τη μάχη από επιπλοκές της νόσου, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. 699 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύονται σήμερα επτά ασθενείς, έξι άτομα από τη Ρόδο και ένας από την Κω που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης.

Ο κ. Ρουμάνης επισήμανε ότι υπάρχει και πάλι έξαρση τις τελευταίες ημέρες στο νησί που το πιθανότερο είναι να οφείλεται από την Καθαρά Δευτέρα (ο ιός εκδηλώνεται μετά από 7 ημέρες), ενώ πρόσθεσε ότι από την 1η Απριλίου θα προστεθεί και το Κέντρο Υγείας Έμπωνα στα 4 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 11.000.

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σήμερα δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου από το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο κοινοτικό κατάστημα Καλάθου, στο παλιό νοσοκομείο Ρόδου, από την οδό Παπαλουκά και στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας στο παλιό προξενείο.

 771 total views,  4 views today