Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος κ. Αντώνης Αποστολίδης που εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα μπορεί να … ανατραπεί.

Αναφορά έκανε όμως και για την προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ.Αποστολίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν είναι δυνατό η περιφερειακή αρχή να δεσμεύει τη νέα δημοτική αρχή με την αποδοχή της χρηματοδότησης για τη β φάση του φράγματος Γαδουρά και να αρνείται την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Αναλυτικά με αφορμή τις επικείμενες εκλογές ο κ. Αποστολίδης δήλωσε πως θα αντιπαρατεθούν δύο κυρίαρχα πολιτικά προγράμματα.

«Είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αυτή η τετραετία είναι κρίσιμη για τη χώρα. Τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μια πρώτη στροφή. Τέθηκε ως πρόταγμα η κοινωνική δικαιοσύνη η αξιοκρατία η αξιοπρέπεια και η ενίσχυση της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Αρχίζουμε αυτά τα αποτελέσματα. Βλέπουμε ένα κράτος πιο δίκαιο που έχει λιγότερους αποκλεισμούς από ότι η προηγούμενη κατάσταση και μια χώρα που οδεύει με σταθερά βήματα σε μια άλλου τύπου ανάπτυξης που δεν είχε γνωρίσει στη διάρκεια της αντιπολίτευσης. Μια ανάπτυξη για όλους, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς με δικαιοσύνη . Όλοι είναι κάτω από τους ίδιους κανόνες χωρίς καμία εξαίρεση είτε αυτό αφορά οικονομικές υποχρεώσεις ή συνθήκες εργασίας. Η πρόοδος είναι τεράστια. Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να φτιάξουμε μια κοινωνία που να στηρίζεται στα πόδια της και να μην στηρίζεται στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Αποστολίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη απομακρύνεται πλέον η κρίση που ήταν πολιτική οικονομική και κοινωνική.
Ο κ. Αποστολίδης άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ με αφορμή το πρόγραμμα της.
«Οι προτάσεις της ΝΔ δείχνουν μια κατεύθυνση που είναι στο πλαίσιο του νεοφιλευθερισμού . Δείχνουν μια ανάπτυξη για συγκεκριμένους και όχι για όλους. Αυτές οι πολιτικές μπορούν να υλοποιηθούν μόνο σε καθεστώς μνημονίων. Είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν . Θα πάνε μπροστά μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε ο κ. Αποστολίδης.
Ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα «σκάνδαλα» που αποκαλύφθηκαν και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα , την υγεία με τις μαύρες τρύπες, τους ολυμπιακούς αγώνες και άλλα όπως το ΚΕΛΠΝΟ και η NOVARTIS.
« Η δικαιοσύνη θα δείξει ποιοι φταίνε και θα αποδώσει και τις όποιες ευθύνες. Έχουμε να κάνουμε με μια πρόταση που προέρχεται από το παρελθόν και από ανθρώπους που προέρχονται από το πολιτικό παρελθόν της χώρας . Οι κοινωνικοί αποκλεισμοί έχουν σταματήσει . Αυτό δεν μπορεί να συμβαδίσει με την επαναφορά κάποιων συγκεκριμένων νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας Αυτό σημαίνει επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο κ. Αποστολίδης που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τάζει μια απάτη ενώ αναφέρθηκε και στις φορολογικές ελαφρύνσεις.
Κατηγόρησε ο κ. Αποστολίδης τη ΝΔ λέγοντας πως δεν θα προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις.
«Η μόνη ελάφρυνση θα είναι στα μερίσματα των μετοχών. Δεν θα ωφεληθεί όμως από αυτό η πλειοψηφία των πολιτών. Η ΝΔ εκμεταλλεύεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πάει στις εθνικές εκλογές με σβηστές μηχανές χωρίς να κάνει καν πολιτική ή προγραμματική αντιπαράθεση. Αυτό δεν τους τιμούν . Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν και να κάνουν τις επιλογές τους. Να επιλέξουν αν θέλουν το νέο ή ένα παλαιό μοντέλο. Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω » τόνισε ο κ. Αντώνης Αποστολίδης.
Δεν παρέλειψε να αναφέρθει στο Μακεδονικό εμπλέκοντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κ. Αποστολίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα ανατραπεί στην πράξη .
«Θα ανατραπεί το αποτέλεσμα στην πράξη και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε χέρι χέρι με την κοινωνία το κτίσιμο της χώρας. Σας καλούμε να εξετάστε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η κάλπη είναι η πιο κρίσιμη», τόνισε.
Η παρέμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Θα παραμείνω με τον Καμπουράκη, είτε ανανεωθεί η θητεία μου, είτε όχι"

Με αφορμή όσα έχουν διαδραματιστεί για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη ο κ. Αποστολίδης δήλωσε:
«Το γεγονός ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει την ψήφιση της είναι κάτι που έχει παγώσει την κοινωνία της Ρόδου. Η προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Έχουν εμπλακεί το σύνολο των φορέων της περιοχής μας. Οι αποφάσεις που περιγράφονται σε αυτή είναι ομόφωνες. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των δικτύων υποδομών. Πρέπει να γίνει συνολική συντήρηση ώστε να επιστρέψουν και οι κάτοικοι σε αυτή», δήλωσε ο κ, Αποστολίδης.
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι δεν βοηθάει το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δέχθηκε τη χρηματοδότηση για τη β φάση του φράγματος Γαδουρά και δεν δέχθηκε την υπογραφή της προγραμματικής.
«Δεν μας βοηθάει αυτό να πάμε παρακάτω . Η σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη είναι αυτό που θέλαμε όλοι. Θα καλέσω το Περιφερειακό συμβούλιο να ανακαλέσει και να εγκρίνει το κείμενο στην επόμενη συνεδρίαση. Είναι η τελευταία διαδικασία για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της προγραμματικής . Δεν μπορούμε να δεσμεύουμε την επόμενη δημοτική αρχή με την υπογραφή για την β φάση του φράγματος του Γαδουρά και να μ ην αποδεχόμαστε τη σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει συνέχεια και πρέπει να διατηρηθεί. Εκτός και αν υπάρχει κάποια διαφωνία που δεν γνωρίζουμε ή υπάρχει άλλη διάσταση που αυτή τη στιγμή αποκρύπτεται», τόνισε ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

 134 total views,  4 views today