Τη μνήμη του Marc de Montalembert τίμησε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης

118

«Τιμώντας τη μνήμη του Marc, δεσμευόμαστε στους γονείς του, Marc-Rene & Emanuela de Montalembert, ότι ο Δήμος Ρόδου με ιδιαίτερη χαρά, θα υποστηρίζει τους σκοπούς και τις δράσεις του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον κήπο του ιδρύματος.

«Προάγοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο στην περιοχή της Μεσογείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους από τις χώρες της Μεσογείου να ανακαλύψουν την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής και στηρίζοντας νέους επιστήμονες, το Ίδρυμα Marc de Montalembert, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο!», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ρόδου.

Η ανάρτηση του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:

Επισκεφθήκαμε τον κήπο του Ιδρύματος Marc de Montalembert που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για το κοινό. Ένας σπάνιος κήπος, μία όαση στην καρδιά της Μεσαιωνικής Πόλης, στην οδό Μενάνδρου με φυτά που καλλιεργούνταν την εποχή των Ιπποτών στο νησί μας.

Μία πολύτιμη «κληρονομιά», που έχει αφήσει στο νησί μας ο νεαρός Γάλλος Marc de Montalembert, ο οποίος λάτρευε τη Ρόδο μας και δυστυχώς το 1993 έχασε τη ζωή του, σε κατάδυση στο Αιγαίο.

Τιμώντας τη μνήμη του Marc, δεσμευόμαστε στους γονείς του, Marc-Rene & Emanuela de Montalembert, ότι ο Δήμος Ρόδου με ιδιαίτερη χαρά, θα υποστηρίζει τους σκοπούς και τις δράσεις του Ιδρύματος.

Προάγοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο στην περιοχή της Μεσογείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους από τις χώρες της Μεσογείου να ανακαλύψουν την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής και στηρίζοντας νέους επιστήμονες, το Ίδρυμα Marc de Montalembert, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο!