Σε εορταστικό κλίμα διεξήχθησαν οι φετινοί Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Οκτωβρίου 2018 στην Κω με την διοργάνωση κλείνει φέτος 30 χρόνια.

Πρόκειται για μια διοργάνωση – σταθμό για τα νησιά του Αιγαίου, η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλητισμού, όχι μόνο σε επίπεδο ανάδειξης αθλητών, αλλά και δημιουργίας αθλητικών υποδομών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μια φορά πως βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Αθλητισμού σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης της, συνδιοργάνωσε τους 30ούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου μαζί με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, και τον Δήμο Κω.

Οι φετινοί αγώνες αφιερώθηκαν στη μνήμη της Χριστίνας Κωνσταντίνου, τέως προέδρου του «Α.Σ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ» και πρωταθλήτριας στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, που χάθηκε τόσο πρόωρα και συμμετείχαν σαράντα και πλέον σωματείων, με τμήματα στίβου από τα νησιά του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου και με πάνω από πεντακόσιους αθλητές, αθλήτριες, συνοδούς, γονείς και φιλάθλους.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 30 χρόνων ζωής του θεσμού, λειτούργησε έκθεση στο αθλητικό Πολύκεντρο, με αναμνηστικά εκθέματα από όλους τους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, από τον 1ο αγώνα στην Λέσβο, 1986 μέχρι και τον 29ο αγώνα, στη Μύκονο.

Επίσης οι διοργανωτές στο πλαίσιο των διήμερων αγώνων τίμησαν αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί κατά καιρούς με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και ξεκίνησαν την πορεία τους από τα νησιά του Αιγαίου.

Έτσι στο στάδιο «Ανταγόρας» της Κω, τιμήθηκαν για την συμβολή τους στον Ελληνικό Αθλητιμσό, η Νίκη Ξάνθου (Ρόδος), η Αγγελική Τσιολακούδη (Λέσβος), η Χρυσοστομία Ιακώβου (Κάλυμνος), ο Χριστόφορος Μερούσης (Χίος), ο Μιχάλης Μερτζανίδης (Λήμνος) και ο Γιάννης Σμαλιός (Κως).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Μανώλης Γλυνός: Τι γίνεται με την υποστελέχωση των δομών υγείας;

Τέλος, με τη λήξη των αγών έγινε η «Γιορτή των αθλητών», κατά την οποία βραβεύθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες των νησιών, που ξεχώρισαν στα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε αγώνες με τα χρώματα των εθνικών ομάδων.

 170 total views,  2 views today