Τιμήθηκε η ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

1084

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Ρόδο η « Ημέρα της Αστυνομίας » και τιμήθηκε η  μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της ΕΛΑΣ  προς το κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10:00 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλεως. Έδωσαν το παρόν ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές του νομού κκ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς,  ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν Νικολής ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και εκπρόσωπος τύπου του Δήμου κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ.Νικόλαος Φλάρης, ο  Α Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πύραρχος  κ. Γιάννης Τσιτσικάς ο Λιμενάρχης κ. Σπύρος Τάτης, ο διοικητής  του αεροπορικού αποσπάσματος Σμήναρχος  κ. Χρυσόστομος Βαλαρούτσος και άλλοι αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, τοπικών φορέων – συλλόγων , καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος .

Μετά τη δοξολογία  αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σημειώνεται  ότι το χρονικό διάστημα από 17 έως και χθες  19.10.2018, θα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού, για την Τράπεζα αίματος του Σώματος και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Η ανάρτηση στο Twitter

Σε ανάρτησή της στο Τwitter, η αστυνομία παρουσιάζει όλες τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες. Στο βίντεο διάρκειας 39 δευτερολέπτων εμφανίζονται μηχανές, ελικόπτερα, αστυνομικοί με ποδήλατα, αλλά και οι πολύτιμοι τετράποδοι συνεργάτες της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί σκύλοι. Το βίντεο καταλήγει με ένα κοριτσάκι να δίνει ένα  φιλί σε μια αστυνομικό.

«Η ΕΛ.ΑΣ. γιορτάζει την “Ημέρα της Αστυνομίας” στις 20 Οκτωβρίου και σας παρουσιάζει τις δράσεις, τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους της. Γνωρίστε την», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο Τwitter ενώ έχει αναρτηθεί και το βίντεο ήδη.

Από την ΕΛΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε  την  (Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019) η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ο φετινός εορτασμός περιελάμβανε τέλεση δοξολογίας σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου, όπου αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, και ακολούθησαν δεξιώσεις προς τους παρευρισκόμενους.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, τοπικών φορέων – συλλόγων, οι απόστρατοι του Σώματος καθώς και πολίτες των περιοχών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε, πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δημόσια Νοσοκομεία και από το σύνολο των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν, οι μισές θα διατεθούν για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία.

Υπενθυμίζεται ότι η γιορτή της Αστυνομίας είναι υψηλής συμβολικής σημασίας, στο εννοιολογικό φάσμα της οποίας συμπυκνώνονται αρχές, αξίες και ιδανικά που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί.