Τιμήθηκε με λαμπρότητα η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης

412

Πραγματοποιήθηκαν και στη Ρόδο με την εφαρμογή   όλων των απαραίτητων υγειονομικών  μέτρων οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

Στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών . Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Αφάντου κ. Στ. Βουτσά.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδας.

Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στεφάνι κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας.

Παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Β Υψηλάντης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρώην δήμαρχος κ.Φώτης Χατζηδιάκοςκαι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

«Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης ενώνει όλους τους Έλληνες. Στους Γερμανούς και τους Ιταλούς κατακτητές αντιστάθηκε όλο το έθνος. Η Εθνική Αντίσταση δεν ανήκει σε  κόμματα ανήκει σε όλους τους Έλληνες», υπογράμμισε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο κ. Μάνος Κόνσολας.