Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων η αυριανή και η Εκκλησία μας τιμά τα Εισόδια της Παναγίας.

Ο Μανώλης Γλυνός με μήνυμα του επισημαίνει τη σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων για την περιοχή μας.

Το μήνυμα του κ. Γλυνού

Με τον απαιτούμενο σεβασμό και με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη, τιμούμε στις 21 Νοεμβρίου τις Ενοπλες Δυνάμεις, για την διαχρονική προσφορά τους στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, τιμούμε τους ακοίμητους φρουρούς της πατρίδας μας, που υπερασπίζονται με αυτοθυσία τα σύνορά μας σε θάλασσα, στεριά και αέρα. Τιμούμε όσους έπεσαν στα πεδία των μαχών, τιμούμε όσους έχασαν τη ζωή τους σε καιρό ειρήνης για την υπεράσπιση της ασφάλειας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ευημερίας της πατρίδας μας. Τιμούμε κάθε άνδρα και κάθε γυναίκα που υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους εθνοφύλακες αλλά και τους στρατευμένους νέους, ευχαριστώντας τον καθένα ξεχωριστά για την αφοσίωσή του στο καθήκον.

Εμείς οι νησιώτες, νιώθουμε ένα χρέος παραπάνω απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις για την καθοριστική συνεισφορά τους στις αεροδιακομιδές ασθενών, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αλλά και σε κάθε δύσκολη κατάσταση που καλούνται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Εύχομαι η Παναγία μας, Της οποίας τα Εισόδια εορτάζουμε σήμερα με ευλάβεια, να στέκεται πάντα στο πλευρό σας και να δίνει δύναμη σε εσάς και στις οικογένειές σας.

 142 total views,  2 views today