Τι αποφάσισαν για τον κορονοϊό, Easyjet, Alitalia, British Airways

959

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσαν ότι ακυρώνουν πτήσεις προς και από τη Βόρεια Ιταλία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καραντίνα από τον COVID-19.

Η EasyJet ανακοίνωσε πως πολλές πτήσεις ακυρώνονται και άλλες διαδρομές θα αντιμετωπίσουν μειωμένη εξυπηρέτηση λόγω της καραντίνας που εφαρμόζουν οι ιταλικές αρχές από χθες.

Η British Airways δήλωσε ότι “επανεξετάζει το πρόγραμμά της” και ότι ο Jet2 επιβεβαίωσε ότι έχει ακυρώσει τις πτήσεις προς τη Βενετία.

Εν τω μεταξύ, η Alitalia δήλωσε ότι έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας έχει ανακοινώσει ότι οι βρετανοί υπήκοοι είναι σε θέση να εγκαταλείψουν την Ιταλία χωρίς περιορισμούς και συμβουλεύει να μην γίνονται τα ταξίδια στις ακόλουθες περιοχές: Περιοχή της Λομβαρδίας (που περιλαμβάνει τις πόλεις Μιλάνο, Μπέργκαμο, Κόμο), Πάρμα, Πιατσένζα, Ρέτζιο Εμίλια και Ρίμινι (όλα στην Εμίλια Ρομάνια), Πέζαρο και Ουρμπίνο (στη Μάρκε), Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola και Vercelli (όλα στο Piemonte), Πάντοβα, Τρεβίζο και Βενετία Veneto).