Τι συμβαίνει ή τι συνέβη με το Sea Star;

3487

Χωρίς λόγο, όταν ερωτήθη για την έλλειψη του αναπτυξιακού εργαλείου της Τήλου που ήταν το σκάφος Sea Star, η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά εξαπέλυσε επίθεση σήμερα στον σταθμό μας!

Ρωτήθηκε γιατί το πλοίο εμφανίζεται να κάνει δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Φετιγέ. Απάντησε πως δεν είναι αυτό το σκάφος. Οταν ρωτήθηκε γιατί έχει τα ίδια χρώματα και το συγκεκριμένο πλοίο κάνει δρομολόγια μεταξύ Μάκρης και Ρόδου και ονομάζεται SEA STAR MAKRI, η κυρία Καμμά εξαπέλυσε την επίθεση θεωρώντας πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε ποιος το πούλησε, ποιοι το αγόρασαν ή πού βρίσκεται τώρα! Μάλιστα διαβεβαίωσε πως το SEA STAR TILOS βρίσκεται σε ναυπηγείο στην Ελλάδα και ο εκκαθαριστής έχει την ευθύνη για την πώληση του.

Να σημειωθεί πως το SEA STAR TILOS αναφέρθηκε πως έχει πουληθεί σε Τουρκικών συμφερόντων εταιρεία. Η κ. Καμμά με επιστολή της στη Ροδιακή πριν από ένα μήνα περίπου τόνιζε πως η εκποίηση του σκάφους έγινε χωρίς ευθύνη του Δήμου της Τήλου.

Το SEA STAR MAKRI έχει δρομολογηθεί από Μάκρη (Φετιγέ) προς Ρόδο καθημερινά, έχει ως σήμα τα ίδια χρώματα με το SEA STAR TILOS και η εταιρεία που το διαχειρίζεται με τις ημερήσιες εκδρομές λέγεται tilostravel.com.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ερωτηθείς σχετικά, διατύπωσε την άγνοια του για την τύχη του σκάφους, αφού όπως είπε, η εκποίηση του ήταν ή είναι θέμα του εκκαθαριστή. Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην εταιρεία του SEA STAR συμμετείχε με 7,5 τοις εκατό.

Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Οπως καταγγέλθηκε στο Μέτωπο Νίκης της κ.Ραχήλ Μακρή, το πλοίο ιδιοκτησίας του Δήμου Τήλου εκχωρήθηκε με αδιαφανείς μεθοδεύσεις, μέσω Ναυτικής Εταιρείας σε Τούρκους επιχειρηματίες, χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία για την πορεία των χρεών προς το ΝΑΤ που άφησε απλήρωτα η διοίκηση υπό εκκαθάρισης εταιρείας ΝΕ “ΤΗΛΟΣ 21ος ΑΙΩΝΑΣ”, χωρίς να αποδοθεί τίμημα από την πώληση και με «μαγειρεμένα» πιστοποιητικά του πλοίου «Sea Star» προς εξυπηρέτηση τουρκικών συμφερόντων.
Ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν
Επειδή, οι καταγγελίες στηλιτεύουν συνδιαλλαγές που έγιναν με αδιαφανή και ύποπτο τρόπο από τον Δήμο και την κυβέρνηση.
Επειδή, βάσει των καταγγελιών ο Δήμος Τήλου χάρισε στην ουσία το πλοίο καταμαράν «Sea Star» σε ΝΕ τουρκικών συμφερόντων, χωρίς τίμημα, πλοίο που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και η ΕΕ μέσω επιδοτήσεων.
Επειδή, στις καταγγελίες εμπλέκεται το όνομα του Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «μαγειρέματα» πιστοποιητικών και εγγραφων του πλοίου.
Το Μέτωπο Νίκης καλεί τον Δήμο Τήλου, όπως απαντήσει εάν, με ποιον τρόπο, με ποιο τίμημα και με ποια αρμοδιότητα εκχώρησε σε Τούρκους, το πλοίο «Sea Star».