Μέσα στο Φεβρουάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όλων των μόνιμων κατοίκων της Χάλκης όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Αγγελος Φραγκάκης. Μέχρι σήμερα το ποσοστό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για να εμβολιασθούν είναι κάτω από το 50%, αφού στους 150 κατοίκους έχουν δηλώσει 60-70 άτομα.

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει ότι εντός του επόμενου μήνα υπό τη μέριμνα και οργάνωση της Περιφέρειας και του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όλων των μόνιμων κατοίκων του νησιού, σύμφωνα με το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ με στόχο τη θωράκιση μας έναντι της πανδημίας.

Με απόφαση της Κυβέρνηση ο εμβολιασμός για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων θα είναι οριζόντιος δηλαδή θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι που το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας (άνω των 18) και επαγγελματικής ιδιότητας σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα όπου η προτεραιότητα δίδεται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές και ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Αυτό συμβαίνει διότι σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό, στα μικρά νησιά της χώρας μας δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες δομές υγείας και τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που απαιτούνται.

Ως εκ τούτο το ασφαλέστερο μέσο αντιμετώπισης είναι ο εμβολιασμός μας.

Εντός των επόμενων ημερών το νησί μας θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας με τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων, για αυτό το λόγο παρακαλούνται όσοι μόνιμοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν να το δηλώσουν στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Χάλκης «ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ» κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

“Το σχέδιο εμβολιασμού των νησιών μας αποτελεί ένα δύσκολο και περίπλοκο έργο λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που απαιτούνται για την μεταφορά των εμβολίων, για αυτό τον λόγο καλούμαστε όλοι να συνεργαστούμε ομαλά και να δείξουμε υπευθυνότητα με την συμπεριφορά μας”, αναφέρει ο Δήμαρχος Άγγελος Φραγκάκης.

 331 total views,  2 views today