Η κατάσταση στην τοπική οικονομία οδηγείται σε ακραίες καταστάσεις και σε ανεξέλεγκτα δεδομένα.

Η έλλειψη εργασίας στα εστιατόρια από σχεδόν τον Οκτώβρη του 2019, έχει αφήσει στους δρόμους χιλιάδες εργαζομένους σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφετέριες και σε όλα τα άλλα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αύριο εμφανίζεται η μαζική αντίδραση από τους εστιάτορες της Ρόδου με την κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη στο Μανδράκι.

Ο πρόεδρος των εστιατόρων Γιάννης Κλούβας μιλώντας στον sky δήλωσε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο:

“Η Ρόδος θέλει βοήθεια και πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τρώμε με χρυσά κουτάλια”, τόνισε φανερά αγανακτισμένος, υπογραμμίζοντας ότι οι συνάδελφοι του δουλεύουν 4-5 μήνες για να συντηρηθούν τους υπόλοιπους.

Είναι πλέον φανερό πως στους εστιάτορες λειτουργεί και η τιμωρία που ατύπως έχει επιβληθεί, επειδή ο πρόεδρος τους αλλά και το Σωματείο δεν είναι από τα γνωστά λιβανιστήρια του τοπικού συστήματος! 

Εξαγριωμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική οικονομία, στην οποία δεν δίδονται αυτά που είναι απαραίτητα με όλες τις μορφές που ανακοινώνονται εσχάτως είναι και οι ταξιτζήδες. Σήμερα ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Θεοδόσης Καστανίδης δήλωσε στον sky πως οι ταξιτζήδες έφθασαν σε σημείο αγανάκτησης. «ΠΕΙΝΑΜΕ!…Ή θα μας βοηθήσει η πολιτεία ή θα μας βρει απέναντι της…», είπε με κραυγή απόγνωσης.

Ετοιμασίες για κινητοποιήσεις κάνουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία αλλά και έμποροι και άλλοι επιχειρηματίες.

Ολες αυτές οι κινητοποιήσεις σε ένα περιβάλλον απόλυτης ραστώνης και μπόλικης αυτοϊκανοποίησης για τα όσα γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν με βάση εθνικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια για έργα. Επί του προκειμένου, έργα μπορεί να χρειάζεται να γίνουν και …απορροφήσεις να επιβάλλεται να ανακοινώνονται, η ουσία είναι πως η κοινωνία υποφέρει και δεν βρίσκει διέξοδο με όσα καθημερινά ξεφουρνίζουν όσοι βλέπουν τα πάντα …αφ’ υψηλού!

Στο Μανδράκι αύριο θα βρίσκονται εστιάτορες, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, που θα δηλώνουν την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και θα παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους. Παράλληλα αύριο και οι ταξιτζήδες θα είναι εκεί για συμπαράσταση.

 

 504 total views,  2 views today