Αυξάνει ο τουριστικός ανταγωνισμός και μετά κορωνοϊό εποχή καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα σχέδιο απαγόρευσης διαμονής ξένων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία της χωρίς υγειονομική πιστοποίηση, σε μία προσπάθεια τώρα, να πείσουν τους ξένους τουρίστες να επισκεφτούν τη χώρα για διακοπές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της γειτονικής χώρας, στην «εποχή μετά τον κορανωϊού», η αντίληψη του τουριστικού προορισμού ως «απαλλαγμένου από τον ιό» θα γίνει «εξαιρετικά σημαντική».

Για να πείσει τους ξένους ταξιδιώτες για την επιδημιολογική ασφάλεια των διακοπών στην Τουρκία, το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας εισαγάγει την πιστοποίηση τουριστικών εγκαταστάσεων για την ασφάλεια από τον κορωνοϊό και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής.

Η πιστοποίηση των ξενοδοχείων θα είναι εθελοντική, αλλά ουσιαστικά υποχρεωτική, καθώς χωρίς αυτή τα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν ξένους τουρίστες.

Η πιστοποίηση θα καλύπτει όλους τους «πυλώνες» της τουριστικής διαδικασίας: την υποδοχή, τη διαμονή και τον ελεύθερο χρόνο των τουριστών. Κατά συνέπεια, πρόκειται για αεροπορικές εταιρείες, μεταφορές, ξενοδοχεία, μουσεία, εστιατόρια, καθώς και προσωπικό.

Τα πιστοποιητικά ειδικά, για τα ξενοδοχεία, θα πρέπει να εγγυώνται την κοινωνική απόσταση, να κάνουν τακτική αποστείρωση, να ελέγχουν την υγεία του προσωπικού και να παρέχουν στους υπαλλήλους τους προσωπικό εξοπλισμό προστασίας. Στόχος της Τουρκίας είναι η πιστοποίηση να έχει προχωρήσει μέχρι την επιστροφή διεθνών πτήσεων. Οι τουριστικές εγκαταστάσεις και οι εταιρείες υποδοχής αναμένεται να λάβουν πιστοποιητικά έως τα τέλη Μαΐου.

 303 total views,  2 views today