Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για παραβιάσεις της χώρας τους

83

Άκρως προκλητικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία για ακόμη μία φορά κατηγορεί την Ελλάδα πως «κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο» με τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale .

Με τίτλο: «Πρόκληση από δεύτερο χέρι: Η Αθήνα που παρέλαβε από την Γαλλία τα Rafale, κλιμακώνει την ένταση» η εφημερίδα επιχειρεί να ρίξει το βάρος της έντασης στην χώρα μας, αν και η Τουρκία προκαλεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα με υπερπτήσεις επάνω από ελληνικά νησιά.

 «Ενοχλημένη από την παγκόσμια δραστηριότητα της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, και εχθρική προς τους πρόσφυγες, η Αθήνα στράφηκε ξανά σε προκλήσεις.

Αιτία του θράσους της Αθήνας που σε 15 μέρες παραβίασε δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο, υπήρξε η αγορά από την Γαλλία 18 μαχητικών αεροσκαφών (12 εκ των οποίων μεταχειρισμένα)» αναφέρει το προκλητικό δημοσίευμα, προσθέτοντας πως : «Η Ελλάδα, που μπήκε σε κούρσα εξοπλισμών κατά της Τουρκίας και επένδυσε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε αμυντικές δαπάνες, υπέπεσε σε καπρίτσια με τα Rafale στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα, που αγόρασε πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, αύξησε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αεροσκάφη Rafale για μεγαλύτερη εμβέλεια “κλειδώματος” σε αυτές τις παραβιάσεις».

Το δημοσίευμα επισημαίνει τις «προειδοποιήσεις» της Άγκυρας προς την Αθήνα, για τις … υποτιθέμενες συνεχιζόμενες «παραβιάσεις» του τουρκικού εθνικού εναέριου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη.

«Η Τουρκία, η οποία προειδοποίησε την Ελλάδα, η οποία από τις 26 Απριλίου ως τώρα έχει παραβιάσει δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο , λόγω των σχέσεων καλής γειτονίας τις πρώτες ημέρες μοιράστηκε τα αρχεία ραντάρ της με τις αρμόδιες αρχές, ενώ ανταποδίδει πολλαπλάσια τις επίμονες παραβιάσεις. Στην κατεύθυνση των ευαίσθητων ισορροπιών και εντολών/οδηγιών, οι  ηρωικοί πιλότοι απαντούν διπλάσια φορές κατά των ελληνικών αεροσκαφών. Πέρα απ’ τον αγώνα στο πεδίο ενάντια στην επιθετικη συμπεριφορά της Ελλάδας, η παραπληροφόρηση και η προπαγανδιστική δραστηριότητα στην εξωτερική πολιτική διαψεύδονται με στοιχεία και ντοκουμέντα».

Επίσης ο συντάκτης διερωτάται πως γίνεται να έχουν προσαρμοστεί τόσο γρήγορα οι Έλληνες πιλότοι στα νέα αεροσκάφη Rafale, αφήνοντας αιχμές πως ίσως κυβερνήτες τους είναι Γάλλοι πιλότοι.

«Θέμα προς διερεύνηση είναι η ταχεία προσαρμογή της Αθήνας που παρέλαβε τα Ραφαλ τον Ιανουάριο. Αναφέρεται πως είτε οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύτηκαν εδώ και πολύ καιρό, είτε τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από  Γάλλους πιλότους» γράφει.